Zelenskiy Grammy'de dünyaya seslendi: Bizim müzisyenlerimiz smokin değil zırh giyiyor

Zelenskiy Grammy'de dünyaya seslendi: Bizim müzisyenlerimiz smokin değil zırh giyiyor

Oscar Ödülleri'nde konuşmasına izin verilmeyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 2022 Grammy Ödülleri’nde konuştu. "Elinizden gelen her şekilde bize destek verin, ama sessiz kalmayın" diyen Zelenski, "Bizim müzisyenlerimiz smokin yerine zırh giyiyor. Hastanelerde, her ne kadar onları duyamasalar da yaralılara şarkı söylüyorlar. Ama müzik bunu değiştirecek. Yaşamak, sevmek, ses vermek için özgürlüğümüzü savunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dünyanın en prestijli müzik ödülleri olan Grammy Ödülleri’ne video aracılığıyla katılarak dünyaya seslendi. Oscar Ödülleri’nde de konuşması için fırsat verilmesi istenen ancak Akademi tarafından konuşmasına izin verilmeyen Zelenskiy, Grammy’deki konuşmasında halen Rusya saldırısı altında olan ülkesi için destek istedi.

'ELİNİZDEN GELEN HER ŞEKİLDE DESTEK VERİN'

Trevor Noah’ın sunuculuğunu üstlendiği 64. Grammy Ödülleri’nde Zelenskiy, sahnedeki dev ekranlardan yansıtılan videosunda, savaşta 153 çocuğun hayatını kaybettiğini, 400'den fazla çocuğun da yaralandığını belirterek şöyle konuştu:

"Bizim müzisyenlerimiz smokin yerine zırh giyiyor. Hastanelerde, her ne kadar onları duyamasalar da yaralılara şarkı söylüyorlar. Ama müzik bunu değiştirecek. Yaşamak, sevmek, ses vermek için özgürlüğümüzü savunuyoruz. Topraklarımızda, bombalarıyla korkunç sessizliği getiren Rusya ile savaşıyoruz. Ölüm sessizliği. Sessizliği müziğinizle doldurun. Bugün hikayemizi anlatmak için doldurun. Sosyal ağlarınızda, televizyonlarda savaşla ilgili gerçeği anlatın. Elinizden gelen her şekilde bize destek verin, ama sessiz kalmayın. Savaş tüm şehirlerimizi mahvediyor. Onlar şimdiden efsane. Ama benim onlar için bir hayalim var. Özgür olmaları. Sizin Grammy sahnesinde özgür olmanız gibi."

j.jpg

JOHN LEGEND, UKRAYNALI SANATÇILARLA SAHNE ALDI

Zelenskiy’nin video mesajının ardından sahne alan John Legend, Ukraynalı sanatçılar Siuzanna Iglidan ve Ukrayna ordusunda savaşan Mika Newton ile sahnede Free (Özgür) adlı şarkıyı seslendirdi.

Sunucu Trevor Noah, "En karanlık zamanlarda bile müziğin moralinizi yükseltme ve size daha parlak bir yarın için umut verme gücü var. Şu anda azıcık da olsa umudu Ukrayna halkından daha fazla kullanabilecek kimse yok" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN