Gazeteciliği bıraktı, 100 büyükbaş hayvana bakıyor: 7 taneyle başladığı işte bunu yapan ilk kadın oldu!

Gazeteciliği bıraktı, 100 büyükbaş hayvana bakıyor: 7 taneyle başladığı işte bunu yapan ilk kadın oldu!

Gazetecilik yaparken mesleğini bırakan ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başlayan Asel Ceyhan büyük bir başarıya imza attı. Aydın’ın Efeler ilçesinde çalışmalarını sürdüren Ceyhan, 7 taneyle başladığı işte bunu yapan ilk kadın oldu…

Kızılcaköy Mahallesi’nde yaşayan Asel Ceyhan, 2010 yılında radyo, sinema ve televizyon bölümünden mezun olduktan sonra medya sektöründe çalışmaya başladı. Malatya, İzmir ve Aydın gibi illerde haber spikerliği yapan Ceyhan, ardından mesleğini bırakarak hayvancılığa yönelme kararı aldı. 6 yıl önce küçük bir besi çiftliği kurarak ilk adımı atan Ceyhan, yıllar içinde hayvan sayısını artırmayı başardı. Çiftliğindeki hayvanlarla iç içe bir hayat süren, traktör kullanarak yem karıştıran Ceyhan, işini büyük bir tutkuyla yaparken, hayvanların sağlığına da büyük önem verdiğini belirtiyor.

aydinda-gazeteciligi-birakip-hayvanciliga-baslayan.jpg

SERTİFİKALI İLK KADIN ÜRETİCİ

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan testler sonucunda, çiftliğinin bruselloz gibi hastalıklardan ari olduğu belirlenen Ceyhan ilgili sertifikayı da aldı. Ceyhan bu başarısı ile Efeler’de sertifikalı ilk kadın üretici olmayı başardı.

aydinda-gazateciligi-birakip-hayvanciliga-baslayan.jpg

“UMARIM KADINLAR BU ALANDA DAHA FAZLA YER ALIR”

Hayvancılığa duyduğu büyük ilgiyi anlatan Ceyhan, "İnsan gerçekten istediğinde her şeyi başarabilir. Dışarıdan beni görenler, hayvancılık yaptığıma inanmıyorlar. Ancak çiftliğimi ziyaret ettiklerinde gerçeği anlıyorlar. Artık kadınların da bu alanda aktif olabileceği algısını yıkmak istiyorum. Neden bir kadın yaptığında şaşırılıyor ki? Umarım bir gün erkeklerin hayvancılık yapması şaşırtıcı hale gelir ve kadınlar bu alanda daha fazla yer alır” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN