Kim Jong-un eşlik etti: Kuzey Kore’den topçu atış tatbikatı

Kim Jong-un eşlik etti: Kuzey Kore’den topçu atış tatbikatı

Son yıllarda gerginliğin arttığı Asya-Pasifik bölgesinde tatbikatlarını artıran Kuzey Kore’nin topçu atış tatbikatı gerçekleştirdiği bildirildi. Tatbikatın ardından konuşan Kim Jong-un, topçu birliklerinin seferberliğe hazır olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kuzey Kore merkezli haber ajansı KCNA’da yayınlanan habere göre, ülkedeki topçu birliklerinin savaşa hazırlık durumlarını ve fiili savaş kabiliyetlerini arttırmak amacıyla yapılan topçu atış tatbikatı yapıldı.

‘SAVAŞTA DA BÖYLE OLMALISINIZ’

Düşman başkentini vuruş menziline sokarak caydırıcılık adına önemli bir görev icra eden uzun menzilli topçu birliklerinin atışlarıyla başlayan tatbikatta ülkenin "kendini savunmaya yönelik askeri kapasitesinin güçlendirilmesi" hedeflendi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, burada yaptığı konuşmada, tatbikata katılan tüm topçu birliklerinin savaş için seferberliğe hazır olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kim Jong-un, ordudaki tüm topçuları, tatbikatta olduğu gibi gerçek savaşta da kendilerine verilen görevleri hızlı ve doğru şekilde ifa etmeleri için hazırlamak gerektiğini vurguladı.

GÜNEY’DEN ‘MİSLİYLE KARŞILIK VERECEĞİZ’ AÇIKLAMASI

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan söz konusu tatbikata ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz yönüne doğru topçu atış tatbikatı yaptığı doğrulanırken, Pyonyang'ın bir provokasyon gerçekleştirmesi halinde buna misliyle karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Güney Kore ile ABD, 4 Mart'ta "ortak savunma duruşunun güçlendirilmesi" hedefiyle "Özgürlük Kalkanı" adıyla düzenlenen ortak askeri tatbikat başlatmıştı. Tatbikatla iki ülkenin ortak savunma duruşunun artırılmasının hedeflendiği, kara, deniz, hava, siber araçların kullanımıyla çok alanlı operasyonlara ve nükleer operasyonlara karşılık verilmesine odaklanılacağı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN