Kuzey Kore lideri savaş hazırlıklarının artırılması emrini verdi

Kuzey Kore lideri savaş hazırlıklarının artırılması emrini verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un dün ülkenin batı bölgesindeki büyük bir askeri operasyon üssündeki birliklerin saha eğitimini denetledi ve savaşa hazırlığın artırılması emrini verdi. Karar, ABD ve Güney Kore güçlerinin Pazartesi günü geçtiğimiz yıla göre iki kat daha fazla askerin katıldığı yıllık ortak askeri tatbikatlarının başlamasının ardından gerçekleşti.

Devlet KCNA haber ajansının bugün bildirdiğine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un dün ülkenin batı bölgesindeki büyük bir askeri operasyon üssündeki birliklerin saha eğitimini denetledi ve savaşa hazırlığın artırılması emrini verdi.

Konumu belirlenmeyen üs turu, ABD ve Güney Kore güçlerinin Pazartesi günü Güney'de geçtiğimiz yıla göre iki kat daha fazla askerin katıldığı yıllık ortak askeri tatbikatlarının başlamasının ardından gerçekleşti.

KCNA'nın haberine göre Kim, ordunun "mevcut durumun gereklerine uygun olarak savaş hazırlıklarını yoğunlaştırma konusunda yeni bir parlak dönemi dinamik bir şekilde başlatması gerektiğini" söyledi.

KCNA'nın aktardığına göre Kim birliklere "Ordumuz mükemmel savaş hazırlığı için savaş yeteneklerini hızla geliştirmeyi amaçlayan gerçek savaş tatbikatlarını istikrarlı bir şekilde yoğunlaştırmalıdır" dedi.

KCNA, Kim'in ABD ve Güney Kore ordusunun tatbikatlarına doğrudan atıfta bulunup bulunmadığından bahsetmedi. KCNA, gerçek savaşı simüle eden koşullar altında gerçek manevralar yapan birlikleri denetlediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN