Putin'den Kim Jong Un'a araba hediyesi

Putin'den Kim Jong Un'a araba hediyesi

Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Koreli mevkidaşı Kim Jong Un'a "özel kişisel ilişkilerini" belirtmek için bir araba hediye etti. Aracın markası ve modeli açıklanmadı.

Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Koreli mevkidaşı Kim Jong Un'a "özel kişisel ilişkilerini" belirtmek için bir araba verdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Putin ve Kim, liderlerin Eylül 2023'te Rusya'da bir silah anlaşması müzakeresi için yaptığı toplantının ardından son aylarda bağlarını derinleştirdi.

KCNA, Rusya'dan bir heyetin 18 Şubat'ta Kim'in kız kardeşi Kim Yo Jong da dahil olmak üzere üst düzey yardımcılarına Rus yapımı bir araba teslim ettiğini iddia etti.

Aracın markası ve modeli açıklanmazken, arabanın Kim Jong Un'un 'kişisel kullanımı' için tasarlandığı bildirildi. KCNA, "Kim Yo Jong, hediyenin Kuzey Kore ile Rusya'nın üst düzey liderleri arasındaki özel kişisel ilişkilerin açık bir göstergesi ve en iyisi olduğunu söyleyerek, Kim Jong Un'un Putin'e olan teşekkürlerini nezaketle Rus tarafına iletti" dedi.

PUTİN'İN HEDİYESİ BM YAPTIRIMLARI İHLALİ

Putin'in hediyesi, Kuzey Kore'ye yönelik her türlü "ulaşım aracının" ve diğer lüks malların ülkeye transferini yasaklayan Birleşmiş Milletler yaptırımlarının potansiyel bir ihlalidir.

Kim daha önce üst düzey arabaları tercih etme konusunda bir üne sahip ve Rolls-Royce ve Mercedes-Maybach Pullman Guard zırhlı limuzini gibi 1 milyon dolar değerindeki lüks araçlarla seyahat ederken görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN