Kuzey Kore'nin ordusunu fonlamak için yaptığı siber saldırılar BM’nin odağında

Kuzey Kore'nin ordusunu fonlamak için yaptığı siber saldırılar BM’nin odağında

Son yıllarda nükleer çalışmalarını artıran Kuzey Kore’nin son 6 yılda gerçekleştirdiği 58 siber saldırıda 3 milyar dolar elde ettiği belirtilirken, BM yetkilileri, iddiaların soruşturulduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Kuzey Kore'nin kitle imha silahları üretimini fonlamak için 2017 ve 2023 yıllarında düzenlediği siber saldırıların soruşturulduğunu duyurdu.

Associated Press'in ulaştığı BM Güvenlik Konseyi’nin soruşturma raporunda, Kuzey Kore'nin, Temmuz 2017 ila Ocak 2023 arasında düzenlenen 58 siber saldırıdan 3 milyar dolar elde ettiği öne sürüldü. Raporda, Kuzey Kore Dış İstihbarat Servisi Genel Keşif Bürosu ilişkili olduğu düşünülen Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geniş hacimli siber saldırılarının sürdüğü belirtildi.

RAPOR KONSEY ÖNÜNDE

Kuzey Kore'nin BM yaptırımlarına uymadığı, nükleer envanter ve silahlar üretmeye devam ettiği vurgulanan rapor, konseye sunuldu. Raporda, füze yakıtı ve plütonyum üretimine ek olarak uranyum zenginleştirmesi yapılan Yongbyon Nükleer Araştırma Merkezi ve yeraltı nükleer deneme tesisi Punggye-ri'deki hareketliliğin sürdüğü kaydedildi.

ABD ve Güney Kore yetkililerinin açıklamalarına göre, Kuzey Kore, Punggye-ri'de tarihinin 7'nci, 2017'den beri ise ilk kez nükleer denemesini yapmaya hazırlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN