Ana gündem Kuzey Kore: Blinken Güney Koreli ve Japon mevkidaşlarıyla görüştü

Ana gündem Kuzey Kore: Blinken Güney Koreli ve Japon mevkidaşlarıyla görüştü

Son dönemde Asya-Pasifik’te gerilim artarken, ABD’li bakan Blinken, Kuzey Kore'nin artan askeri faaliyetlerini ve Rusya'ya yönelik desteğine ilişkin Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul ve Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Brezilya'nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında Güney Koreli ve Japon mevkidaşlarıyla üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, üç bakan, ABD, Güney Kore ve Japonya liderlerinin "Kuzey Kore tehdidine" karşı Ağustos 2023'te yapılan Camp David Zirvesi'nden bu yana kaydedilen gelişmeleri istişare edildi. Bakanlar, görüşme kapsamında Kuzey Kore'nin bölgedeki askeri faaliyetlerini ve Pyongyang'ın Rusya'ya yönelik artan askeri desteğini ele aldı.

‘GAZZE’YE YARDIM ARTIRILMALI’

Blinken, Kuzey Kore'nin bölgedeki faaliyetlerine karşı üç ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bakanlar, ayrıca İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki sivillere sağlanan insani yardımların arttırılması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN