Gazze'de insani kriz derinleşiyor: 4 çocuk daha 'açlıktan' öldü

Gazze'de insani kriz derinleşiyor: 4 çocuk daha 'açlıktan' öldü

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürüp yardım girişini engellediği Gazze'de neden olduğu insanı kriz derinleşiyor. Gazze'de son bir haftada 4 çocuk daha "açlıktan" öldü. 250 çocuk yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık ve hukuk dışı saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana sürüyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, düzenlediği basın toplantısında, son saatlerde yetersiz beslenme nedeniyle bir çocuğun daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son bir hafta içinde "açlıktan" 4 çocuk daha yaşamını yitirdi.

'YETERSİZ BESLENME VE SIVI KAYBINDAN 250 ÇOCUK HASTANEYE GETİRİLDİ'

Ebu Safiye, son iki hafta içinde yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle 250 çocuğun hastaneye getirildiğini belirtti. Gazze'de yaşanan sağlık krizinin boyutları ise giderek büyüyor.

Hüsam Ebu Safiye, tüm zorluklara ve İsrail'in sağlık ekiplerini ve kurumlarını hedef almasına rağmen Gazze halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Özellikle enfeksiyon ve salgınların yayılması, kıtlık ve ölümler karşısında direnişi sürdüreceklerini ifade etti.

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI

Uluslararası kuruluşlara, gıda, içme suyu, yakıt ve çöplerin temizlenmesi için gerekli ekipmanın girişine izin verilmesi de dahil olmak üzere Gazze'nin kuzeyine yönelik yardım çabalarını güçlendirmeleri çağrısında bulunan Ebu Safiye, "Önümüzdeki günlerde daha fazla hasta ve kronik rahatsızlığı olanların şehit olabileceği bir sağlık felaketiyle karşı karşıyayız." diye konuştu.

AÇLIK KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden 17 Haziran'da yapılan açıklamada, İsrail ve ABD'nin insani yardım ve gıda konusunu Gazze'deki sivillere karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığı, açlığı derinleştirdiği ve insani durumu ağırlaştırdığı ifade edilmişti.

Medya ofisi 3 Haziran'da Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlık sebebiyle ölümle yüz yüze olduğu açıklamıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 551 Filistinli öldü, 85 bin 911 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN