Batı Şeria’da insan hakları ihlali artıyor: İsrail askerleri, suçsuz Filistinlinin evini kurşun yağmuruna tuttu

Batı Şeria’da insan hakları ihlali artıyor: İsrail askerleri, suçsuz Filistinlinin evini kurşun yağmuruna tuttu

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde bir Filistinlinin evini kurşun yağmuruna tutup tamamen kullanılamaz hale getirdi. Evdeki arama sırasında suçlu bulamayan askerler, alaycı bir tavırla, “Evin güzeldi ama, üzgünüz” diyerek durumu küçümsedi. Bu tavır, İsrail’in işgal altındaki bölgelerdeki insan hakları ihlallerinin çarpıcı bir örneği olarak değerlendirildi.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde gerçekleştirdiği operasyon, bir Filistinli ailenin hayatını alt üst etti. Ahmed Nasr’ın evi, İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutuldu ve tamamen kullanılmaz hale geldi. Arama sırasında evde buldukları suçluya ulaşamayan askerler, olayın ardından alaycı bir şekilde “Evin güzeldi ama, üzgünüz” diyerek adeta dalga geçti.

Tulkerim’de, İsrail askerlerinin sabah saatlerinde düzenlediği baskında Ahmed Nasr’ın evi hedef alındı. Kurşunlar evin dört bir yanını isabet ederken, Nasr ve ailesi, evdeki tehlikeli durumdan son anda kurtuldu. Evdeki eşyaların büyük çoğunluğu tahrip olurken, Nasr'ın babasının araca yönelik anti-tank füzesinin de kullanıldığı bildirildi.

Evden çıktıktan sonra, İsrail askerlerinden biri Ahmed Nasr’a, “İki saat önce evin güzeldi ama şu an kullanılamaz halde, üzgünüz” dedi. Bu alaycı ifade, evin tamamen tahrip olduğu bir ortamda, İsrail’in durumu ciddiye almadığını ve Filistinli’nin yaşadığı dramı küçümsediğini gösterdi.

SUÇLU BULUNAMADI

İsrail askerleri, evde "aranan" bir kişiyi bulmak bahanesiyle uzun bir arama gerçekleştirdi. Arama sonucunda Nasr ve ailesi dışında kimseye rastlanmadı. Ancak bu durum, evin tamamen kurşunlanmasını ve Nasr’ın yaşam alanının yok edilmesini haklı çıkarmıyor.

Günün ilerleyen saatlerinde, İsrail’in insansız hava aracıyla yaptığı bir bombardıman sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 640’tan fazla Filistinli yaşamını yitirdi. Bu olaylar, bölgedeki insani krizin derinleşmesine yol açtı.

İsrail askerlerinin Tulkerim'deki operasyonunda yaşanan bu alaycı tutum, uluslararası gözlemciler tarafından eleştirilmekte. Filistinlilere yönelik artan saldırılar ve baskılar, bölgede yaşanan insan hakları ihlallerini ve krizi daha da derinleştiriyor. İsrail’in bu tür olaylardaki yaklaşımı, uluslararası toplum tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN