Döndük yine Futbol’un kurtuluş reçetesine

18.06.2024 günü Gürcistan maçı sonrası konuşulanlar;Montella’nın Avrupa’nın en iyi teknik direktörlerinden olduğu Samet, Abdülkerim ikilisi Berlin Duvarı gibi.

Bu iş bitti final için kim karşımıza çıkarsa çıksın.Cumhurbaşkanı hepinizi alnınızdan öpüyorum.Galibiyeti sahiplenen çok olur bu durumlarda.

22.06.2024 günü Portekiz maçı sonrası konuşulanlar; İtalyan köylüsü Montella ne anlar bu işten başka biri yokmu.Serdar Aziz Abdülkerim Bardakçı’dan daha verimli olabilirdi.Samet Akaydın Ronaldoyu görme etkisinde kaldı.Altay manavda karpuz tutamaz.Galatasaray lobisi iş başında.

90 dakikada değişir herşey,bir bakmışın diptesin,bir bakmışın en tepede.

Maç öncesi hazır bekleyen iki yorum vardır.Kazanırsa yükseklerde kaybeder ise en dipte.Bazı kesimlerin söyledikleri sözlerin geneli aynıdır kaybedilince.Türk Milli takımın başında neden yabancı biri var,Federasyon, Fenerbahçe ve Beşiktaş’da oynayan oyunculara karşılar.

Kuntz çift forvet çıksaydı başka olurdu, Montella neden forvetsiz oynuyor gibi gibi söylemler.

Bizi EURO 2024’e götüren Montella hoca Cumartesi akşamı en dibe çakıldı.Oynattığı oyun felsefesi,Arda Güler,Kenan Yıldız yedek bırakması.Kurtarıcı gitti yerine batırıcı geldi.Fırsatı bekleyen elinde çift konuşma olan sözde futbol doktorları piyasaya ateşi verdi.Sergen Yalçın boşa çıktı düşünülebilir,İsmail Kartal 99 puan 99 gol attı başarılı,gençlerin derdinde yaşlı kurt anlar Fatih Terim sesleri.Yıllarca reçete olarak bunları yazdık durduk.

Çarşamba günü “Bizim Çocuklar” Çekya karşısında kazanıp eleme turlarına geçer ise kendisi hakkında ne diyeceğiz.Futbol bu herşey olabilir elemede çıkan takımıda yenersek İtalyan hoca yine göklere çıkarılacak.Ülke’ye dönüşünde kral olacak.Kaybeder ise dönüş uçağına bindirmemek için futbol doktorları olaya el atacaklar.

Kulüp futbolu ve Milli takım bu ikilemde gidiyor geliyor. Yıllardır bu eksen üzerinde gidip geliyoruz.Milli takım neden bir sistem üzerine kurulamıyor.İki maç üst üste kaybeden teknik direktör hemen hedef tahtası oluyor.Sorunun en önemlisi başkanlar,yöneticiler,kulübün medya sorumluları dahil takım içerisine karışıyor.Kim oynayacak,kimi çağıralım.

Dün futbolcular basına yaptığı açıklamalarda bu olaylardan etkilendiklerini söylemeselerde üzüldükleri hallerinden belliydi.Şahsımında eleştirdiği Hakan Çalhanoğlu cevaplarda duygusallığı ön plana çıktı.Semih süre alamamaktan şikayet etti.İsmail sakatlığına dert yandı.Ülke’nin en merakını kaptan Arda Güler’in kasığı ile ilgili ufak sorunundan bahsetti.

Birlik beraberlik sözleri ile son bulan basın toplantısından hemen sonra idmandan gelen bir fotoğraf düşünceleri bir anda değiştirdi.Gelen haberlerin doğru olmadığı söylensede etkileşim için bekleyen hesaplar devreye girerek evladına sahip çık Türkiye hashtagleri açılmıştı.

“Bizim Çocuklar”yaptı yine yaparlar daha sonraları da yaparlar ancak artık futbol için bir sistem hazırlayalım.Her mağlubiyet sonrası oturup günü kurtarmak için reçete yazmayalım.

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum