Bitcoin nereye?

Fed Faiz İndirimlerinden Sonra Bitcoin %20 Düşebilir, Ancak Eylül Ayındaki Zayıflık Alım Fırsatı Sunuyor, Analistler Öneriyor

Bitfinex'teki analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden daha büyük faiz indirimleri yapması durumunda Bitcoin’in (BTC) ciddi bir düşüş yaşayabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. En kötü senaryoda, Bitcoin fiyatlarının 40.000 dolara kadar gerileyebileceği belirtiliyor.

Kripto yatırımcıları, Fed’in faiz indirimlerini piyasayı canlandıracak bir fırsat olarak görse de, artan durgunluk kaygıları riskli varlıklar için, özellikle Bitcoin için daha büyük bir düzeltme anlamına gelebilir. Bitfinex'e göre, Fed faiz oranlarını 25 baz puan indirirse, bu genellikle ekonomik rahatlama sinyali olarak yorumlanır ve piyasalarda olumlu etkiler yaratır. Uzun vadede bu, resesyon korkuları azaldıkça Bitcoin fiyatlarının yükselmesine neden olabilir ve Fed’in ekonomiye güven duyduğunun bir işareti olarak algılanabilir.

Ancak analistler, daha büyük bir faiz indiriminin de risklerine dikkat çekiyor. Daha agresif bir 50 baz puanlık indirim, Bitcoin’in başlangıçta %5 ila %8 arasında bir artış yaşamasına neden olabilir. Fakat bu yükselişin kalıcı olmama ihtimali var. Ekonomik endişeler hızlıca bu kazançları geri çevirebilir ve Bitcoin'in %15-%20 aralığında değer kaybetmesine neden olarak fiyatın 40.000-50.000 dolar seviyelerine gerilemesine yol açabilir. Analistler, bunun geçmişte de büyük faiz indirimlerinden sonra yaşanan kısa süreli iyimserlik ve ardından gelen ekonomik belirsizlikle benzer olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, Eylül ayı tarihsel olarak Bitcoin ve kripto piyasası için zayıf bir dönem olarak bilinir ve bu da fiyatlar üzerinde kısa vadede baskı oluşturabilir.

Zayıflıkta Yatırım Fırsatları

Kısa vadede riskler olsa da K33 Research'teki analistler, Eylül ayındaki olası fiyat düşüşlerinin uzun vadeli yatırımcılar için cazip bir fırsat sunabileceğini öne sürüyor. Tarihsel olarak, Ekim ve Nisan ayları arasında Bitcoin en güçlü dönemlerinden birini yaşamıştır ve bu süre zarfında önemli kazançlar sağlanmıştır. K33’ün kıdemli araştırma analisti Vetle Lunde'ye göre, Eylül'deki düşüşlerde alım yapıp dördüncü çeyrek boyunca elde tutmak, yatırımcılar için kârlı bir strateji olmuştur.

2019’dan bu yana, Ekim başında alım yapıp Nisan’da satan yatırımcılar %1.449 kazanç sağlarken, tersini yapanlar ise zarar etmiş durumda.

Yıl Sonuna Doğru Olası Destekleyici Gelişmeler

Mevsimsel etkenlerin yanı sıra, yılın geri kalanında kripto piyasalarını destekleyebilecek başka olumlu gelişmeler de mevcut. Mt. Gox ve çeşitli devlet kurumlarının neden olduğu satış baskısının büyük oranda azalmış olması, fiyatlar üzerindeki aşağı yönlü baskıyı hafifletebilir. Ayrıca, bu yıl içinde FTX alacaklılarına yaklaşık 14,5 milyar doların dağıtılması bekleniyor. Kripto piyasasındaki iyimserler, bu paranın bir kısmının yeniden piyasaya gireceğini ve fiyatları olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum