Turistten 150 TL'lik mesafe için 600 TL isteyen taksiciye rekor ceza! Talep ettiği meblağın yüzde 1495 fazlasını ödedi

Galata Köprüsü'nde Dolmabahçe Sarayı'na gitmek için taksimetre açmayarak 600 TL talep eden taksicinin kimliği tespit edildi. Çalışma ruhsatı 10 günlüğüne askıya alınan taksiciye, talep ettiği ücretin yüzde 1495 fazları ceza kesildi. İşte detaylar...

İstanbul'u ziyaret eden bir turist, Galata Köprüsü'nden Dolmabahçe Sarayı'na gitmek için bir taksiye binmek istedi. O anlar cep telefona kaydeden turist, taksiciye yaklaşarak Dolmabahçe'ye ne kadara gideceğini sordu. Taksi sürücüsü ise 600 TL'ye gideceğini söyledi. Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan turist, duruma isyan etti.

istanbul-taksi-dolandiriciligi-2.jpg

DOLANDIRICI TAKSİCİNİN KİMLİĞİ KISA SÜRE TESPİT EDİLDİ

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, 18 Temmuz 2023 tarihinde 34 TAZ 50 plakalı ticari taksinin sürücüsü H.Y., turist yolculardan 600 TL talep ettiği belirlendi. Söz konusu görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra harekete geçen ekipler, sürücüyü kısa sürede tespit etti.

istanbul-taksi-dolandiriciligi-1.jpg

ÇALIŞMA RUHSATI 10 GÜN SÜREYLE ASKIYA ALINDI

Yapılan incelemeler sonucunda, sürücü H.Y.'ye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun (KTK) 31/1-B maddesi gereğince taksimetre kullanmamak suçundan 3 bin 135 TL ve Ek2/5 maddesi gereğince belediye çalışma izni süresi bittiği halde yolcu taşımaktan 6 bin 439 TL olmak üzere toplam 9 bin 574 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 34 TAZ 50 plakalı ticari taksinin çalışma ruhsatı 10 gün süreyle askıya alınarak araç trafikten men edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN