Yurtdışından telefon getirenler dikkat! IMEI kaydı 46 bine çıkıyor: Tarih açıklandı

Yurtdışından telefon getirenler dikkat! IMEI kaydı 46 bine çıkıyor: Tarih açıklandı

Türkiye'de artan fiyatlara karşısında yurt dışından telefon alacaklara kötü haber geldi. IMEI kayıt ücretlerine yeni zam sonrasında 46 bin TL'ye yükseltildi. O tarihten itibaren zam geçerli olacak. İşte o tarih...

BURAK ÖZTOPRAK

Yurtdışından telefon alacaklara zam şoku geldi. Geçtiğimiz sene gelen rekor zammın ardından bir rekor zam daha yapıldı. O tarihten itibaren geçerli olacak zam sonrasında IMEI kayıt ücreti 46 bin TL'ye yükselecek. İşte o tarih...

IMEI KAYIT ÜCRETİNE REKOR ZAM

2024 yılı itibarıyla vergi, harç ve cezalara uygulanacak zam oranı yaklaşık %45 olarak belirlendi. Bu artışlar, vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkileyecek birçok alanda hissedilecek. Özellikle yurtdışından getirilen telefonlar için uygulanan İMEİ kayıt ücreti, büyük bir dikkat çekiyor.

Yurtdışından telefon getirenlerin ödediği İMEİ kayıt ücreti, 2023 yılına göre %45 oranında artırılarak 31.692 TL'den 45.953 TL'ye yükseltildi. Bu artış, yurtdışından daha uygun fiyata telefon getirmek isteyen vatandaşlar için büyük bir maliyet yükü oluşturacak. Önümüzdeki yıl, yurtdışından alınan bir telefonun Türkiye'de kullanılabilmesi için ödenecek ücret neredeyse bir telefonun fiyatına yaklaşıyor.

1754315.jpg

YURTDIŞINA ÇIKIŞ HARCI DA YÜKSELİYOR

Yurtdışına seyahat eden vatandaşların ödediği çıkış harcı da zamdan nasibini aldı. 2023 yılında 500 TL olan çıkış harcı, yeni zam oranıyla birlikte 720 TL'ye çıkarıldı. Bu artış, sık sık yurtdışına çıkanlar için ek bir maliyet anlamına geliyor.

0x0-son-dakika-emekli-ve-memur-temmuz-zammi-icin-5-aylik-fark-kesinlesti-mayis-ayi-enflasyon-orani-sonrasi-enflasy-1654243643653.webp

ARAÇ MUAYENE VE TRAFİK CEZALARI DA ETKİLENDİ

Zam oranları, araç sahiplerini de etkiliyor. Araç muayene ücretleri 1.821 TL'den 2.641 TL'ye yükselirken, en düşük radar cezası da %45 artışla 1.507 TL'den 2.185 TL'ye çıkacak. Bu artışlar, trafik kurallarına uymayan sürücüleri daha da zorlayacak gibi görünüyor.

2024 yılı, vatandaşlar için birçok alanda ciddi maliyet artışlarını beraberinde getiriyor. Özellikle yurtdışından getirilen telefonların İMEİ kaydı için ödenecek olan yüksek ücret, teknolojik cihaz tercihlerinde büyük bir etki yaratacak. Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, vergi, harç ve cezalardaki artışlar, vatandaşların bütçesini zorlayacağa benziyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN