Restoran usulü yumuşak ve sulu köftenin sırrı meğer çok basitmiş! Köfte harcına yarım çay bardağı ekleyin

Restoran usulü yumuşak ve sulu köftenin sırrı meğer çok basitmiş! Köfte harcına yarım çay bardağı ekleyin

Evde yapılan köfteler bazen istediğimiz gibi olmayabilir. Bunu önlemek ve lezzetli köfteler yapmanın sırrı meğer çok kolaymış. Bazı püf noktasını dikkate alarak evde yumuşak ve sulu köfteler yapabilirsiniz. Peki, sulu köfte dağılmaması için ne yapmak lazım? Sulu köfteye yapmaya içine neler girer? İşte, yumuşak ve sulu köftenin püf noktaları...

Pilavın, makarnanın, patatesin yanına tamamlayıcı olarak yapılan ve yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yiyeceklerin başında köfte geliyor. Köfte hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Köfteler pişirme sırasında sertleşebilir ve kuru bir kıvamda kalabilir. Bu noktada uygulayacağınız yöntemle köfteleriniz hem yumuşak olacak, hem sulu kalacak.

KÖFTENİN YUMUŞAK VE SULU OLMASI İÇİN NE YAPMALI?

Ensonhaber'da yer alan habere göre, sulu ve yumuşak köfte yapmanın en önemli sırrı, köfte harcına maden suyu eklemek. Gün içerisinde sıkça tüketilen maden suyu köfte harcına eklendiğinde de adeta harikalar yaratıyormuş.

Köfte yaparken harcına ekleyeceğiniz yarım çay bardağı maden suyu eklemek köftelerin daha yumuşak ve sulu olmasını sağlıyor. Böylece yuttuğunuzda boğazınızda takılmıyor, daha rahat yeme keyfi yaşatıyor.

Aynı zamanda harca ekleyeceğiniz maden suyu içindeki minerallerle köftelerin daha besleyici olmasına yardımcı oluyor içeriğindeki karbondioksit köftelere tazelik kazandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN