Tacizden yargılanan müdüre ödül gibi ceza: 2 bin TL'yi 4 taksitle ödeyecek

Tacizden yargılanan müdüre ödül gibi ceza: 2 bin TL'yi 4 taksitle ödeyecek

Adana’da bir öğretmenevi müdürü, çalışanı olan bir kadın öğretmeni mesaj yoluyla taciz etti. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezasını indirip 4 taksitte ödenmek üzere toplam 2 bin 240 lira para cezasına çarptırdı.

Adana'nın Kozan ilçesindeki bir halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak görev yapan evli ve 3 çocuk annesi K.E., öğretmenevi müdürü İrfan S.’nin kendisine uygunsuz mesajlar atması ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlara ilişkin rahatsız edici yorumlar yapması üzerine şikayette bulundu.

Şikayete konu olan mesajlarda müdür, kadın öğretmene “Yalnızlığını belli etme, ben de yalnızım çıkar gelirim” gibi ifadeler kullandı. Ayrıca, kadının sosyal medyada eşiyle paylaştığı bir fotoğrafın altına “Seni eşinle görmeye dayanamıyorum” şeklinde yorum yaparak tacizini sürdürdü.

Olay üzerine gözaltına alınan İrfan S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme sanığın “mesaj yoluyla taciz” suçunu işlediğine hükmetti. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezasını indirip 4 taksitte ödenmek üzere toplam 2 bin 240 lira para cezasına çarptırdı. Ayrıca, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakarak, sanığın bir daha suç işlememesine karar verdi.

Mağdur kadın K.E., aldığı cezayı yeterli bulmazken müdürün daha ağır bir ceza almasını beklediğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN