Malatya'da 6 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Kale ilçesinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6,5 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntı Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli'de de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, saha taramalarının başladığını ifade etti. AFAD ise, deprem sonrası, can ve mal kaybı bulunmadığını açıkladı.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Malatya'nın Kale ilçesinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli'de de hissedildi.

Saat 10.46'da gerçekleşen depremin derinliği 6,5 kilometre olarak ölçüldü.

KANDİLLİ SON DEPREMLER

"SAHA TARAMASINA BAŞLADIK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı." ifadelerini kullandı.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasını yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de, yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor." dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmadığını açıkladı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından il genelinde okullar bugün tatil edildi.

"3 BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ"

Depremin ardından 112 çağrı merkezlerine 374 ihbarın yapıldığını belirten Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

''Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi, 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.''

3 BİN YILDIR KIRILMADI

Malatya fayı son olarak 2024 yılı başlarında ayrıntılı incelendi. Malatya Fayı'nda yürüttükleri çalışmalara değinen Dokuy Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, fayın büyüklüğüne dikkat çekerek, "Malatya Fayı önemli faylardan. İkinci büyük depremin hemen dibinde olan fay. Kırılması halinde Malatya'yı ciddi anlamda etkileyecek bir fay. 200 kilometre uzunluğunda ve 3 fay parçasından oluşuyor." açıklamasını yapmıştı. Sözbilir, "Malatya Fayı'nı oluşturan bu 3 segmentin her biri kendi başlarına kırılmaları halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir. Bugüne kadar yapılan çalışmalar, Malatya Fayı'nın 3 bin yıldır kırılmadığını gösteriyor. " demişti.

SÜRGÜ FAYI, MALATYA FAYI NEDİR?

Malatya fayı, Sürgü fayı olarak da biliniyor. Malatya fayı, toplamda 220 kilometrelik bir fay. Malatya'nın batısından geçen fay yaklaşık 160 kilometre uzunluğunda. Sürgü'den başlıyor Kemaliye'ye kadar uzanıyor. Ovacık fayıyla birleşiyor ve toplam 220 kilometrelik bir fay hattı oluşturuyor. Malatya'nın içinden kısa faylar da var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN