Milyonlarca müşterisi vardı: O banka resmen satılıyor

Milyonlarca müşterisi vardı: O banka resmen satılıyor

DNB, Carnegie’yi 12 Milyar Krona Bünyesine Katıyor! Milyonlarca müşterisi vardı

Norveç’in önde gelen bankası DNB, İsveç merkezli yatırım bankası ve varlık yönetim şirketi Carnegie’yi satın almak üzere anlaşmaya vardı. Anlaşmanın toplam değeri 12 milyar İsveç kronu, yani yaklaşık 1,14 milyar dolar olarak belirlendi. DNB’nin açıklamasına göre, Carnegie’nin hisseleri özel sermaye şirketi Altor ve diğer azınlık hissedarlarından bu tutarla satın alınacak. İşlemin tamamı nakit olarak gerçekleştirilecek.

img-5227.jpeg

Satın alma sürecinin, gerekli yasal onayların alınmasının ardından gelecek yılın ilk yarısında tamamlanması planlanıyor. Carnegie, 30 Eylül itibarıyla, yaklaşık 850 kişilik bir iş gücüne sahip ve yönetimi altında 436 milyar İsveç kronu (41,4 milyar dolar) değerinde varlık bulunduruyor. Bu satın alma, DNB’nin yatırım bankacılığı alanındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN