Mevzuata aykırı inşaat: Zonguldak'ta deniz kıyısına 33 metrelik kule yapıldı

Mevzuata aykırı inşaat: Zonguldak'ta deniz kıyısına 33 metrelik kule yapıldı

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilciliği, Şehir Plancıları Odası ve Zonguldak Kent Konseyi, Devlet Demir Yolları'nın Orta Kapuz'a 9 katlı ve 33 metre yüksekliğinde 'Üstgeçit Merdiven ve Asansör Kulesi' inşa etmesine tepki gösterdi.

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilciliği, Şehir Plancıları Odası ve Zonguldak Kent Konseyi, Devlet Demir Yolları'nın (DDY) kentin en güzel koylarından biri olan Orta Kapuz'a 9 katlı ve 33 metre yüksekliğinde 'Üstgeçit Merdiven ve Asansör Kulesi' inşa etmesine karşı tepkilerini dile getirdiler.

Mustafa Özdemir'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, inşaata ilişkin ortak bir basın açıklaması yapan Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ece Bakioğlu, bu inşaatın mevzuata aykırı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bugün burada, kentimizin özgün jeolojik mirasını, karakteristik kıyı şekillerini ve sahil şeridini hoyratça zarar veren ve DDY tarafından yapıldığı bilinen 'Üstgeçit Merdiven ve Asansör Kulesi' inşaatına önce kent sakini, sonra meslek odası temsilcileri olarak tepkimizi göstermek ve kent adına farkındalık yaratmak için bulunuyoruz."

'TCDD İZİNSİZ YAPIYOR'

Bakioğlu, yetkili ve ilgili mercileri göreve davet ederek şunları ekledi: "Kentimizin göz bebeği olan ve eşsiz koyları ile kent siluetine kimlik katan Kapuz Tersane semtinde yapımı halen devam eden 'Üstgeçit Merdiven ve Asansör Kulesi' inşaatına Zonguldak Belediyesi tarafından herhangi bir işlem yapılmamış. Söz konusu paftanın onaysız, imzasız ve ölçeksiz bir krokiden ibaret olduğu görülmektedir. Dolayısıyla ruhsata tabi olmayan yapılardan olduğu söylenen 33 metre yüksekliğindeki bu betonarme kulenin, herhangi bir izin alınmadan inşaatına başlandığı anlaşılmaktadır. Aynı proje kapsamında, Kapuz Otopark alanı ile Tersane Koyu aksında 89 metre uzunluğunda ve en yüksek kotu 7.50 metre olan bir yaya üstgeçidi yapılacağı da tespit edilmiştir. Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Kent Konseyi olarak konuyla ilgilenmekte ve iş birliği çağrımızı yinelemekteyiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN