Sema Silkin Ün: Vatandaşlarımızın haklarını bir avuç nitelikli spekülatöre peşkeş çektiremeyiz

Sema Silkin Ün:  Vatandaşlarımızın haklarını bir avuç nitelikli spekülatöre peşkeş çektiremeyiz

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in istifasına dair söylentilerin borsa üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Ün, borsa yatırımcılarının haklarını korumak için meclis gündemine getireceğini belirtti. Ün: Vatandaşlarımızın haklarını bir avuç nitelikli spekülatöre peşkeş çektiremeyiz" dedi.

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in istifasıyla ilgili çıkan söylentilerin borsa üzerindeki olumsuz etkilerini eleştirdi. Ün, bu söylentilerin masum sebeplerden kaynaklanmadığını vurgulayarak, borsa yatırımcılarının korunması gerektiğini ifade etti.

"SÖYLENTİLER YATIRIMCILARI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Sema Silkin Ün, sosyal medya paylaşımında, “Sayın Hazine Bakanının politikalarını eleştirmek ya da takdir etmek başka; üç günde bir istifa etti diye söylentiler çıkartmak başka,” diyerek, borsa üzerindeki söylentilerin yatırımcıları olumsuz etkilediğini belirtti. Ün, borsa hareketliliği ve spekülasyonlarının dikkatlice incelenmesi gerektiğini söyledi.

"YATIRIMCILARIN HAKLARINI MECLİS GÜNDEMİNE GETİRECEĞİM"

Ün, bu konunun önemine dikkat çekerek, “Gerekirse bu meseleyi meclis gündemine getireceğim,” ifadelerini kullandı. Hazine Bakanı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, “Üç kuruş birikimiyle borsada yatırım yapmaya çalışan vatandaşlarımızın haklarını bir avuç nitelikli spekülatöre peşkeş çektiremeyiz,” dedi. Bu açıklamalar, borsa yatırımcılarının haklarını korumak amacıyla mecliste yapılacak olası bir tartışmanın sinyallerini verdi.

HAZİNE BAKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir,” diyerek, istifa iddialarını yalanladı ve bu konudaki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN