Markete gidecekler dikkat! Yasak bugün itibariyle başladı: 81 ilde hayata geçiyor

Markete gidecekler dikkat! Yasak bugün itibariyle başladı: 81 ilde hayata geçiyor

Markete giden kimse bulamayacak. Yasak bugün itibariyle başlıyor 81 ilde geçerli olacak. Bakanlık düzenlemeyi devreye aldı o ürünler Market raflarından kaldırıldı. İşte tüm detaylar…

Tüketicileri korumaya yönelik yeni kararlar alınmaya devam ediyor. tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere yönelik yeni bir tebliğ yayınlarken taklit ürünlerin önüne geçilmesi amacıyla o ürünlerde raflardan kaldırıldı. Eritme peyniri başlığı altında yer alan ve ambalajlarında "tulum, örgü, çeçil, dil, tel, kaşar, ve tost peyniri" gibi ifadelerin yer aldığı ürünlerde yasaklama başladı. Geçtiğimiz süreçte limon suyu, nar sosu gibi taklit ürünlerin satışı yasaklanırken Bu kez de marketlerde satılan eritme peynirlerinde yasaklama başladı.

PEYNİRLERDE YENİ DÜZENLEME

Türkiye'de tüketicileri korumaya yönelik yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Bakanlık bünyesinde alınan karar doğrultusunda eritme peynirlerinin ambalajlarında ifade kısıtlamasına gidildi. Üretici firmaların artık tulum, örgü, çeçil, dil, tel, kaşar ve toz peynir gibi ifadeleri ambalajların üzerinde kullanamayacağı belirtildi. Bu ifadelerin yer aldığı ürünlerin satışı yasaklanırken Bakanlığın taklit ürünlerle ilgili aldığı kararlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu peynirlerin yanı sıra zincir marketlerde satışa çıkarılan aromalı ürünlerde de sınırlama getirildiği vurgulandı. Özellikle muzlu, çilekli, fındıklı gibi ifadelerin yer aldığı gofretlerin bu isimlerinin satışı yasaklanırken ambalajlarda da aromalı ifadelerinin zorunlu hale getirildiği aktarıldı.

Peynirde yeni düzenleme: Artık bu şekilde satılamayacak - Son Dakika Ekonomi Haberleri | Ntv Para

TÜKETİCİ YANILTILMAYACAK

Karma Grup Regülasyon ve Operasyon Direktörü Didem Altuntaş, bakanlık tarafından yapılan düzenlemenin tüketicinin yanıltılmasının önüne geçilmesi amacıyla yapıldığı belirtildi. Altuntaş, eritme peynirleri, geleneksel ve yöresel peynirler veya coğrafi işaretli peynirleri çağrıştıracak şekilde üretilerek piyasaya sunulmasının önüne geçilmesi amacıyla böyle bir karara varıldığını söyledi. Altuntaş, (Tulum, örgü, çeçil, dil, tel, abaza, kaşar peyniri gibi ifadeler bu kapsamda değerlendirilecek.)" dedi.

Bunun yanı sıra eritme peynirlerinin etiketinde ürün adının en az 3 mm punto büyüklüğünde ve temel görüş alanında yer alması gerektiği de ifade edildi. Ürün adı algısı yaratılabilecek "sürülebilir, ultrafiltrasyon, üçgen, tost için" ifadeler tek başına kullanılamayacağı gibi ambalajlarda ürün adının yazıldığı puntodan daha büyük olmaması şartı da gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN