Köprüyü aracıyla kapatan kişinin ilk ifadesi ortaya çıktı

Köprüyü aracıyla kapatan kişinin ilk ifadesi ortaya çıktı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde üzerine 'SMA' yazılı araçla eylem yapan R.C.Ç. nedeniyle köprü dün çift yönlü trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri tarafından ikna edilen R.C.Ç.'nin ilk ifadesi ortaya çıktı. R.C.Ç., ilk ifadesinde, pişman olmadığını dile getirdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dün gece yaşanan olay, İstanbul trafiğini saatlerce felç etti. Saat 22.00 sularında, R.C.Ç. isimli bir kişinin üzerinde "SMA" yazan otomobiliyle köprüye gelerek yolu trafiğe kapatması üzerine, güvenlik tedbirleri kapsamında köprü çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

R.C.Ç.'nin bipolar hastası olduğu ve yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gördüğü belirtiliyor. Polis ekipleri, R.C.Ç.'yi yaklaşık 1,5 saat süren müzakereler sonucunda ikna etmeyi başardı. Teslim olmasının ardından, ilk olarak Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş trafiğe açıldı. Eylemde kullanılan otomobilin çekilmesinin ardından köprü tamamen trafiğe açılarak trafik normale döndü.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14'te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak kapatılmıştır. Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.C.Ç., ifadesinde SMA hastalarına dikkat çekmek için bu eylemi gerçekleştirdiğini ve pişman olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN