Kiracılara kötü haber! Ev sahiplerine müjde! Yüzde 25 kira sınırı kalkıyor!

Kiracılara kötü haber! Ev sahiplerine müjde! Yüzde 25 kira sınırı kalkıyor!

Kiracıları üzen haber, kiranız bir anda fırlayabilir! Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı uygulaması kalkıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ev sahiplerinin beklediği haberi verdi! Kira %25 sınırı ne zaman kalkacak? Ev sahipleri istediği gibi zam yapabilecek...

Kiracıyı korumak için getirilen yüzde 25 kira artış sınırı uygulaması sona eriyor. Kiracıları üzen haber, kiranız bir anda fırlayabilir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. Kira %25 sınırı ne zaman kalkacak? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! 2 Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25 kira artış sınırı uygulamasının uzatılmayacağı sinyalini veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ev sahiplerine müjdeli haberi verdi. Artık ev sahipleri istedikleri gibi zam yapabilecek!

EV SAHİPLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Yüzde 25 kira sınırı 11 Haziran 2022'den beri uygulanıyor ve kiracıları yüksek zam oranlarından koruyordu. Ancak bu uygulama 2 Temmuz'da sona eriyor ve Adalet Bakanı'nın açıklamaları, kiracılar için kötü haber anlamına geliyor.

KİRACILAR NE YAPACAK?

Kiracılar için zorlu bir dönem başlıyor. Ev sahipleri artık istedikleri oranda zam yapabilecekleri için kiracılar mağdur olabilir. Kiracıların bu durumda yapabileceği en iyi şey, ev sahipleriyle konuşarak makul bir zam oranı üzerinde anlaşmaya çalışmak.

ADALET BAKANI NE DEDİ?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacağını ve konut üretiminin artmasıyla kiraların düşeceğini belirtti. Ancak bu açıklamalar, kiracıların endişelerini gidermekten uzak. Yüzde 25 kira sınırı uygulamasının sona ermesiyle kiracılar zorlu bir sürece giriyor. Ev sahipleri artık istedikleri oranda zam yapabilecekleri için kiracıların mağdur olmaması için dikkatli olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN