Kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Ehliyetsiz sürücü 16 yaşındaki kıza çarptı

Bursa'da meydana gelen korkunç bir trafik kazasında, 18 yaşındaki ehliyetsiz bir sürücü, 16 yaşındaki bir kıza çarparak ağır yaraladı. Kaza sonrası olay yerinden kaçan sürücü, daha sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece "bilinçli taksirle hayati tehlikeye neden olacak şekilde yaralama" suçundan tutuklandı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde meydana gelen korkunç bir trafik kazasında, 16 yaşındaki Zeynep Nas Sarıkaya, 18 yaşındaki ehliyetsiz bir sürücü tarafından ağır yaralandı. Olay, 9 Eylül 2024 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki bir yaya geçidinde yaşandı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan kız ağır yaralanırken, sürücü olay yerini terk edip kaçtı. Çevredekiler yaralı kızın yardımına koşarken, 112 ekiplerine ulaştı. Sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Sarıkaya, özel bir hastanede tedavi altına alındı. Bir süre sonra karakola giderek teslim olan Efe Ş., savcılık kararı ile denetimli olarak serbest bırakılınca, hastane önünde umutla bekleyişini sürdüren ailenin adeta acısı katlandı.

SÜRÜCÜ ADLİ KONTROLLE BIRAKILDI

Kaçan sürücü Efe Şayık ise kazanın ardından ailesiyle birlikte gittiği Nilüfer Polis Merkezi'nde teslim oldu. Ehliyetsiz olduğu belirlenen Şayık, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Baba Yetkin Sarıkaya, kızının yoğun bakım ünitesinde uyutulduğunu söyleyerek, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterirken, Efe Şayık, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yeniden gözaltına alındı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, ehliyetsiz sürücünün tutuklandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

SÜRÜCÜ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

“09.10.2024 günü şüpheli E.Ş.’nin sevk ve idaresindeki araç ile mağdur Z.N.S.’ye çarptığı iddia edilen olayla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince şüpheli E.Ş. gözaltına alınarak, ‘Bilinçli Taksirle Hayati Tehlikeye Neden Olacak Şekilde Yaralama suçu kapsamında tutuklama talebi ile Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş olup, Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiştir.

Hakkında tutuklama kararı verilen şüphelinin konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KAZA ANINA AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan olay sonrası polisten kaçtıktan sonra kendisi teslim olan ve sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sürücünün kaza anına ait görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, genç kızın yanındaki arkadaşıyla beraber yaya geçidini kullandığı, bu sırada süratle gelen Efe Ş.'nin ise Zeynep Nas Sarıkaya'ya çarptığı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN