İmamoğlu'na taşlı saldırı davası: 'Saldırı örgütlü değil'

İmamoğlu'na taşlı saldırı davası: 'Saldırı örgütlü değil'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik Erzurum mitinginde gerçekleştirilen taşlı saldırıyla ilgili davada duruşma devam ediyor.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki avukatları ve bazı sanıklar katıldı. İmamoğlu'nun avukatı Mustafa Aşık, müvekkilinin daha Erzurum'a gelmeden aleyhine pankartlar asıldığını ve olayın sosyal medyada canlı yayınlandığını belirtti.

Emrullah Bayrak'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre Aşık, saldırının organize olabileceği şüphesini dile getirdi. Müşteki avukatlarından Kemal Polat ise sanıkların tesadüfen bir araya gelmediğini savunarak, saldırının amaçlı olduğunu vurguladı. Davada 28 sanık bulunuyor ve savcı, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, savunmaları almak üzere duruşmayı 17 Temmuz 2024 tarihine erteledi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede Barış S., Cengiz E., Şenol Ç., Abdulhakim U. ve Murat A. hakkında "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis;

Ahmet K., Doğukan K., Enes Y., Emrah T., Abdullah A., Dursun P., Ferdi S., Furkan K., Muhammed Haktan S., Muhammet Emin Ö., Oğuzhan U., Osman K., Ömür K., Serhat K., Serhat M., Soner H., Vefa Ö., Yakup Emre A., Muhammed Ç., Muhammed K., Muhammed Akif K. ve Yunus Emre D. hakkında "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ile "silahla basit yaralamaya teşebbüs" suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi, mütalaaya karşı savunma yapmaları için müşteki ve sanık avukatlarına süre verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN