El Nino’yu unutun La Nina kapıya dayandı! Bu soğuklar iliklerinize işleyecek: O tarihte rekor yağışlar geliyor

El Nino’yu unutun La Nina kapıya dayandı! Bu soğuklar iliklerinize işleyecek: O tarihte rekor yağışlar geliyor

El Nino, La Nina’nın yanında sönük kalacak. Herkes şimdiden hazırlığını yapsın hem soğuklar hem de şiddetli yağışlar bu yıla damga vuracak. Uzmanlar Kasım ayını işaret ederek rekor seviyede kar yağışı uyarısında bulundu. İşte Kasım ayında beklenen hava durumu tahminleri…

Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar rekora imza atarken uzmanlar bu kez de kış aylarını işaret etti. El Nino sıcaklarından sonra bu kez de La Nina, soğukları Kasım ayına damga vuracak. Hava sıcaklıkları yaz aylarında 49,5 dereceye kadar ulaşırken Ekim ayında havalarda yavaş yavaş soğumaya başladı. Kasım ayına giriş yaparken meteoroloji uzmanları dondurucu soğukların kapıda olduğunu söyledi. İşte Kasım ayında beklenen hava durumu tahminleri…

DONDURUCU SOĞUKLARA HAZIR OLUN

Kasım ayına giriş yaparken uzmanlar da dondurucu soğukların kapıya dayandığını duyurdu. Kasım ayında kışın tam anlamıyla kendini hissettireceğini belirten meteoroloji uzmanları, yaz ayına damga vuran El Nino'nun da tıpış tıpış ülkeyi terk edeceğini belirtti. La Nina, El Nino'yu Türkiye'den tekmeledi. Montlarınızı kabanlarınızı şimdiden çıkarın. Kasım ayında soğuklarla birlikte kar yağışını da işaret eden uzmanlar bol kar yağışlı bir kış mevsiminin yaşanacağını vurguladı. 15 Kasım'dan sonra kar yağışlarının görüleceği duyuruldu.

kar-yagisi-2.jpg

LA NİNA NEDİR?

Pasifik Okyanusu'nun Ekvatoral bandında okyanus sıcaklıklarındaki değişkenlikleri işaret eden La Nina, birkaç yılda bir meydana gelen karmaşık bir hava durumu modeli olarak görülmektedir. Pasifik Okyanusu üzerinde etkisini gösteren hava akımına verilen isim La Nina, olarak karşımıza çıkarken Pasifik Okyanusu’nun Doğu Ekvator kısmındaki deniz yüzeyi sıcaklığının normalden 3 ile 5 derece düşmesi ile meydana geliyor.

La Nina’nın ortaya çıkış süreci çoğunlukla 5 aydan daha uzun bir süreç olarak değerlendiriliyor. Pasifik üzerindeki basınç sisteminden etkilenen La Nina, Türkiye üzerine direkt etki gösteremezken Pasifik üzerinden gösterdiği etki dolaylı yoldan Türkiye'yi etkiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN