Eğitimciye şiddet son bulmuyor! Veli, öğretmeni 'delgeç'le saldırdı

Eğitimciye şiddet son bulmuyor! Veli, öğretmeni 'delgeç'le saldırdı

Kastamonu'daki bir öğrenci velisi, disiplin görüşmesi için geldiği okulda Türkçe öğretmenini delgeçle saldırarak yaraladı. Başına beş dikiş atılan öğretmen, veliden şikayetçi oldu. Saldırgan veli gözaltına alındı.

Kastamonu il merkezinde bulunan Hacıbey Ortaokulu’na, oğlunun yaşadığı disiplin sorununu konuşmak için gelen veli G.B., Türkçe öğretmeni Selman Gökkaya ile tartışmaya başladı. Okul müdür yardımcısının odasında gerçekleşen görüşmede, tartışmanın büyümesiyle G.B., müdür yardımcısının masasındaki delgeci alarak öğretmene saldırdı.

10109846.jpg

BAŞINA 5 DİKİŞ ATILDI

Saldırının ardından Gökkaya, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek tedavi edildi. Başında 5 santimetrelik bir yarılma oluşan öğretmene, 5 dikiş atıldı. Darp raporu alan Gökkaya, olayın ardından G.B.’den şikayetçi oldu. Saldırgan veli, polis ekiplerince gözaltına alındı.

1321132.jpg

'TEHDİTLER VE HAKARETLERLE BAŞLADI'

Olay sonrası gazetecilere konuşan öğretmen Selman Gökkaya, velinin oğlunun disiplin sorunu için önce müdür yardımcısıyla konuştuğunu ve müdür yardımcısının kendisini odaya çağırdığını belirtti.

Kendini tanıtarak ve veli ile tokalaşarak görüşmeye başladığını ifade eden Gökkaya, "Gayet sakin ve medeni şekilde konuşmaya başlamıştım fakat velimiz kendisini nasıl ayarladıysa, kafasında neler kurduysa ilk cümlesinden itibaren bana tehditler savurarak, mesleğime hakaretler ederek konuşmaya devam etti. Ardından müdür yardımcısı olaya müdahil olmak istedi, konuşmayı bitirmek istedi fakat velimiz dinlemedi." dedi.

10109848.jpg

'DELGEÇLE KAFAMA VURDU'

Velinin dozunu artırarak ailesine çocuklarına kadar kendisini tehdit ettiğini ifade eden Gökkaya, "Bu arada müdür yardımcısı ile velinin dışarıya çıkmasını istedik fakat şahsıma, mesleğime, aileme küfürler ederek tatsızlık ve taşkınlık çıkardı. En son müdür yardımcısı araya girdi. Benim hiçbir fiziki yönelimim, şiddetim, taşkınlığım olmamasına rağmen müdür yardımcısı, veliden odasını terk etmesi için yanına gittiğinde masanın üzerinde duran delgeçi alarak kafama vurdu." ifadelerini kullandı.

10109847.jpg

'ÇÖZÜM DEĞİL İNTİKAM NİYETİYLE OKULA GELMİŞ'

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine giderek muayene olduğunu dile getiren Gökkaya, şöyle devam etti:

"Başımda 5 santimetrelik açılma görüldü. Başıma 5 dikiş atıldı. Velinin çözüm amaçlı değil, tamamen intikam almak niyetiyle okula geldiğini düşünüyorum. Hareketleriyle, tavırlarıyla, konuşmasıyla intikam alacağını zaten beyan etti. Velimiz bizlere şiddeti layık gördü ama bizler, yine öğretmenliği peygamber mesleği olarak görüyoruz."

10109849.jpg

'YASAMA DÖNEMİNDE EĞİTİMCİYE ŞİDDETİN ELE ALINMASINI BEKLİYORUZ'

Gökkaya, hiçbir olumsuz düşüncesi olmadığını vurgulayarak, "Fakat bazı noktalarda kendimizi yalnız hissediyoruz. Önümüzdeki ay yasama dönemi açılıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki eksik kısımların tamamlanmasını istiyoruz. Özellikle eğitimciye şiddeti mutlaka ele almalarını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu ise yasal düzenlemenin önemine değinerek, "Öğretmene şiddet meselesi toplumun geleceğini tehdit ediyor. Eğitim-Bir-Sen olarak, meslek kanunu hazırlanırken bu sıkıntının yer almasını istemiştik. Eğitimciye yönelik şiddete karşı özel düzenleme gerektiğini biliyor, söylüyor ve talep ediyoruz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN