Bankalarda o hizmet artık sona erdi! Parasını altınını emanet etmek isteyenler dikkat: Eliniz boş dönmeyin

Bankalarda o hizmet artık sona erdi! Parasını altınını emanet etmek isteyenler dikkat: Eliniz boş dönmeyin

Bankalarda o hizmeti kullananlara kötü haber geldi. Sona eren bu hizmetle beraber, parasını ve altınını emanet etmek isteyenlere duyuruldu. Ünlü akademisyen sosyal medya üzerinden duyurdu. İşte tüm detaylar..

BURAK ÖZTOPRAK

Parasını ve altınlarını emanet etmek isteyenlere uyarı geldi. Bankalarda uygulana bu hizmet, sona erdi. Ünlü akademisyen, bankalardan gelen talimatı paylaştı. Peki, hangi hizmet sona erdi? İşte o hizmet...

O HİZMET SONA ERDİ

Bankalardan gelen haberlere göre, o hizmeti kullananlara kötü haber geldi. Ünlü akademisyen Prof. Dr. Burak Arzova sosyal medya hesabı üzerinden sonlandığını duyurdu. Bankalarda uygulana kasa kiralama sistemine gelen zam sonrasında bankalar o hizmeti sonlandırdı. Halbank'ın açıklamasına göre 2023 yılında 800 TL karşılığında kiralanan kasa bu yıl yüzde 525'lik bir zamla 5 bin TL'ye yükseldi.

Bu zammın ardından Akademisyen Arzova, çevresinden edindiği bilgilere göre bazı bankaların şube şube kiralık kasa hizmetini sonlandırdığını açıkladı. Hizmetin sonlandırılmasına ilişkin açıklamasında, "Gerekçe maliyet yüksekliği. Gerçekten bir maliyet yüksekliği mi yoksa bankalara örtülüden böyle bir talimat mı gittiği hususu kafamda şüpheli." ifadelerini kullandı.

BANKA KASA KİRALAMA NEDİR?

Banka kasa kiralama, bankaların müşterilerine sunduğu bir hizmettir ve genellikle "kasa" veya "emanet kasa" olarak da bilinir. Bu hizmet, müşterilerin değerli eşyalarını, belgelerini, paralarını veya diğer önemli materyallerini güvenli bir şekilde saklamaları için sağlanır. Kısacası, bu hizmetle bankanın sağlam güvenlik önlemleri altında bir kasa kiralanır ve müşterinin eşyaları burada saklanır.

İşte banka kasa kiralamanın bazı özellikleri:

  1. Güvenlik: Banka kasaları, genellikle yüksek güvenlik standartlarına sahip olup, hırsızlık ve yangın gibi risklere karşı korunur.

  2. Erişim: Kiracı, kasa içindeki eşyalarına belirli sürelerde erişim hakkına sahiptir. Banka, genellikle müşteri kimliği doğrulama ve güvenlik prosedürlerine uyar.

  3. Kira Ücreti: Banka kasası kiralamanın bir ücreti vardır. Bu ücret, kasa boyutuna ve bankanın politikalarına göre değişebilir.

  4. Sigorta: Bazı bankalar, kasa içindeki eşyalar için sigorta seçeneği sunabilir. Ancak, sigorta kapsamının detaylarını bankadan öğrenmek önemlidir.

  5. Gizlilik: Kasa içindeki eşyalar yalnızca kasanın kiracısı tarafından bilinir ve bankanın yetkili personeli tarafından erişilemez.

Banka kasa kiralama, değerli eşyaların güvenli bir şekilde saklanması için iyi bir seçenektir ve kişisel veya ticari kullanımlar için uygun olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN