500 litrelik su deposu kafasına düştü: Şu an hayatta olmayabilirdim

Bursa'da yaşanan akılalmaz kazada, 5'inci kattan halatla indirilen 500 litrelik su deposu, apartmanın önünde duran adamın üzerine düştü. Şahıs, darbenin şiddetini emen korkuluklar sayesinde mucizevi bir şekilde hayatta kaldı. İhmali olanlar hakkında suç duyurusunda bulunan şahıs, "Şu an hayatta olmayabilirdim" dedi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesi İnönü Mahallesi 1401 Sokak'ta 25 Haziran öğle saatlerinde gerçekleşen olayda, oyun ve eğlence işletmesinin sahibi Alparslan Öztürk (19), tanıdığıyla apartmanın önünde sohbet ederken çatıdan sökülüp halatla indirilmeye çalışılan güneş enerjisinin 500 litrelik su deposu üzerine düştü.

9744745.jpg

Şans eseri su deposu korkuluğa çarparak darbenin şiddetini azalttı ve Öztürk olayı sıyrıklarla atlattı. Kaza anı, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

9744744.jpg

'KAFAMI KALDIRDIĞIMDA KARARTI GÖRDÜM'

Olayın şokunu atlatamayan Alparslan Öztürk, "İşletmemin karşısındaki apartmanın önünde bir ağabeyimizle, arkadaşımla sohbet ederken yukarıdan sesler gelmeye başladı. Kafamı kaldırdığımda bir karartı gördüm. Kafamı kaldırmamla cismin düşmesi bir oldu. Yere düştüm. Olayın şokuyla üzerime neyin düştüğünü fark etmedim. Hemen hastaneye gittim. Omzumda ve kafamda zedelenme oluştu. Hala omzunda ağrı hissediyorum" dedi.

9744746.jpg

Öztürk, olayda ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

'ŞU AN HAYATTA OLMAYABİLİRDİM'

Olayda ciddi ihmallerin olduğunu belirten Öztürk, "Hastaneden geldikten sonra videoyu izledim. Kafama su deposu düşmüş. Önünde durduğum apartmanın çatısından söküp, halatla indiriyorlarmış. Hiçbir güvenlik önlemi almamışlar. Şans eseri korkuluk darbenin şiddetini biraz emmiş. Şu an hayatta olmayabilirdim. Hala kaldırımda yürürken korkuyorum. Sürekli yukarı bakıyorum, kafama bir şey düşecek mi diye. Bu olayda ihmali bulunanlardan şikayetçi oldum. Benim yerimde başka biri de olabilirdi." diye konuştu.

9744748.jpg

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Öztürk’ün avukatı Sahra Düzgün Tucel, olayın ciddi ihmaller sonucu gerçekleştiğini belirterek, "Talihsiz ve korkunç bir olay. Müvekkilimiz hala olayın travmasını üzerinden atabilmiş değil. Olayın taksiri aşan, olası kast seviyesinde bir sorumluluk olduğu kanaatindeyiz. Çünkü su deposunu tek bir iple bağlayarak 5'inci kattan aşağı indirmeye çalışmak, iş güvenliği yasasının hiçbir hükmüne uymadığı gibi düşebileceği de umursanmamış. Bu tadilatı yaptıran ve yapan firmanın hatta bina sakinlerinin de sorumluluğu olabileceği kanaatindeyiz. Olayla ilgisi olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunduk." ifadelerini kullandı.

9744749.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN