Yeni Porsche Panamera 3 milyon 500 bin liradan satışa çıktı: 536 beygirlik gerçek yol canavarı

Yeni Porsche Panamera 3 milyon 500 bin liradan satışa çıktı: 536 beygirlik gerçek yol canavarı

Alman devi Porsche'den yeni Panamera hamlesi geldi. Porsche sevenleri heyecanlandıran model, 3 milyon 500 bin liradan satışa çıktı. 536 beygir gücüne ulaşan motoruyla hız tutkunlarını bekliyor. İşte tüm özellikleri...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli dünyasına adım atan Porsche'den yeni nesil hybrit Panamera modeli satışa çıktı. Hız tutkunlarının beğenisini kazanan bu modelin karşılığı ise 3 milyon 500 bin lira olarak açıklandı. Şarj süresini olabildiğince azaltan Alman devi, siparişe açıldı.

PANAMERA'NIN EN GÜNCEL VERSİYONU

Porsche'nin yeni nesil hibrit harikası Panamera E-Hybrid, daha kısa şarj süreleri ve selefine göre daha uzun elektrikli menzil sunuyor - üstelik BMW M3'ten daha hızlı bir kalkış performansına sahip.

Şimdi yurt dışında 3 milyon 500 bin TL'den (90 bin sterlin) başlayan fiyatlarla siparişe açılan bu plug-in hibrit model, geçtiğimiz yıl sonlarında tanıtılan üçüncü nesil Panamera'nın en güncel versiyonu. Birleşik Krallık'taki bayilerde önümüzdeki aylarda yerini alması bekleniyor. Aracın Türkiye fiyatının ise vergilendirme sistemi nedeniyle bu rakamın kat be kat üstünde olması bekleniyor.

panamera-konsepti.webp

ELEKTRİK VE BENZİN BİR ARADA

İki farklı versiyonu bulunan araç, her ikisinde de çift turbo beslemeli 2.9 litrelik V6 benzinli motor, bir elektrik motoru ve 25.9kWh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Önceki modeline göre 8kWh daha büyük kapasiteye (fiziksel olarak çok daha büyük olmamakla birlikte) sahip olan batarya, 95 kilometre elektrikli menzile imkan tanıyor. Ev tipi bir şarj cihazıyla 2 saat 39 dakikada şarj edilebilen araç, selefine göre 1 saat 26 dakika daha hızlı şarj oluyor.

Ayrıca, aracın rejeneratif frenleme sistemi aracılığıyla saatte 88kW'a kadar şarj edilebiliyor.

porsche-normal-1.jpg

SIFIR EMİSYON

Porsche Panamera E-Hybrid, sadece performansıyla değil, aynı zamanda çevreci teknolojileriyle de otomobil tutkunlarının gönlünde taht kuruyor. 536 beygir gücündeki muazzam performansı ve 95 kilometre gibi dikkat çekici bir elektrikli menzil sunması, bu aracı segmentindeki diğer araçlardan ayırıyor. Yenilikçi hibrit teknolojisi sayesinde, şehir içinde sıfır emisyonla seyahat etme imkanı sunan Panamera E-Hybrid, lüks ve performansı çevreci bir yaklaşımla birleştiriyor. Porsche'nin bu yeni modeli, hibrit teknolojisinin sınırlarını zorlayarak otomotiv dünyasına yön veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN