Ocak ayı gelmeden zam yağmuru başladı! Bir ilimizde daha ekmeğe zam: Yeni fiyatlar belli oldu

Ocak ayı gelmeden zam yağmuru başladı! Bir ilimizde daha ekmeğe zam: Yeni fiyatlar belli oldu

Neredeyse her gün yeni zamlarla karşılaştığımız bu dönemde yeni bir zam haberi gündeme bomba gibi düştü. O ilde de ekmeğe zam geldiği öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Van’da ekmek fiyatları artışa geçti. Daha önce 8 TL’den satılan 200 gramlık pide ekmeği, yeni fiyatı ile 9 TL’ye yükseldi. Bu zam, şehirdeki maliyet artışlarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından pek çok ürünün fiyatında artış yaşandığını belirtti.

yeni-proje-18.jpg

MALİYETLER ARTIYOR

Başkan Işık, yaptığı açıklamada, "Artan maliyetler nedeniyle pide ekmeği fiyatını 8 TL'den 9 TL'ye çıkarmak zorunda kaldık. Somun ekmek ise eski fiyatı olan 8 TL’den satılmaya devam edecek," dedi. Ekmeğin fiyatı, vatandaşların bütçesini doğrudan etkileyen bir unsur olarak öne çıkarken, diğer gıda maddelerindeki artışların da ekmek fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor.

yeni-proje-19.jpg

EKMEK FİYATLARI NEDEN ARTMIŞTI?

Pide ekmeğine gelen zammın ardında yatan sebepler arasında, üretim maliyetlerindeki artış, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve genel enflasyon oranlarındaki değişim yer alıyor. Van'da ekmek fiyatlarının artması, şehirdeki diğer gıda maddelerinde de benzer fiyat artışlarının yaşanabileceği anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN