Myanmar'da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 419'a çıktı

Myanmar'da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 419'a çıktı

Yagi Tayfunu'nun etkisi altındaki Myanmar'da can kaybı 419’a yükseldi. 140 binden fazla insan şiddetli sel ve toprak kaymalarından olumsuz etkilenirken, büyük tarım alanları ve hayvanlar da zarar gördü.

Myanmar askeri yönetim idari organı olan Myanmar Devlet İdare Konseyi ülkedeki sel ve toprak kaymalarına ilişkin açıklama yaptı.

ÖLÜ SAYISI 419' YÜKSELDİ

Xinhua ajansının haberine göre; Yagi Tayfunu’nun vurduğu Myanmar’da sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 419’a ulaştı. Ülke genelinde yaşanan yıkım nedeniyle 140 binden fazla kişinin afetten olumsuz etkilendiği bildirildi.

Tayfunun etkileri, tarım arazilerinden hayvancılığa kadar geniş bir alanı kapsıyor.

750 BİN DÖNÜM TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRDÜ

Myanmar Devlet İdare Konseyi, sel ve toprak kaymaları sonucu toplamda 750 bin dönümden fazla tarım arazisinin kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Ülke tarım ekonomisi için büyük bir darbe olan bu felaket, binlerce hayvanın da telef olmasına neden oldu. Afetin yarattığı ekonomik ve çevresel yıkım, bölgedeki yaşamı durma noktasına getirdi.

Sel felaketinin ardından, arama kurtarma ve rehabilitasyon çalışmaları için 14,2 milyon ABD doları bütçe ayrıldığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Yagi Tayfunu, yaklaşık bir haftadır Vietnam'ın kuzeyi, Laos, Tayland ve Myanmar'ı kasıp kavurarak bölgede yüzlerce insanın ölümüyle sonuçlanan sel ve toprak kaymalarına neden oldu.

Bu arada, Birleşmiş Milletlerden (BM) yapılan açıklamada, Myanmar'da afetten etkilenen kişi sayısının 887 bini bulduğu ifade edilmişti.

Öte yandan, Myanmar'daki askeri yönetim, geçen hafta afetle mücadele kapsamında yabancı ülkeler ve yardım organizasyonlarından destek istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN