Yayladere dört gözle onu bekliyordu: Türkiye güzeli doktor İdil Bilgen Bingöl'e gitmedi

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan ve Miss Turkey 2024'te "Türkiye Güzeli" seçilen İdil Bilgen'in, Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi'ne atanmasına rağmen göreve başlamak için başvuru yapmadığı öğrenildi.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan ve Miss Turkey 2024'te "Türkiye Güzeli" seçilen İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın 118. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl’ün 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı.

10108927.jpg

Ancak Bilgen, atanmasının ardından 15 gün geçmesine rağmen başvuru yapmadı.

10108925.jpg

2 AY İÇİNDE MAZERET DİLEKÇESİ YAZABİLİR

Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük 3'üncü ilçesi olan Yayladere'ye 9 Eylül’de ataması yapılan İdil Bilgen’in, İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak göreve başlaması için tanınan 15 günlük süre sona erdi. Bilgen'in göreve başlayabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi vermesi gerekiyor. Bu dilekçe ile göreve başlamayı erteleyebilir.

10108929.jpg

Aksi takdirde, göreve başlamadığı için 6 ayda bir yapılan bir sonraki DHY kurasına başvuru yaparak atama beklemesi gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN