Bosna Hersek'te bir Türk genci kaçırıldı! 10 bin euro fidye istediler: Üstelik 15 kişi daha rehin tutuluyor, 2'si Türk vatandaşı

Bosna Hersek'te bir Türk genci kaçırıldı! 10 bin euro fidye istediler: Üstelik 15 kişi daha rehin tutuluyor, 2'si Türk vatandaşı

Turist olarak gittiği Bosna Hersek'te bir Türk genci kayboldu! Daha sonra ortaya çıkan bilgilerde kaçırıldığı öğrenildi! Çete tarafından kaçırılan Türk gencinin ailesinden 10 bin euro fidye istediler. Ayrıca 15 kişinin daha rehin tutulduğu ve 2'sinin de Türk vatandaşı olduğu bilgisi aktarıldı.

Gaziantep’ten Bosna-Hersek’e seyahat eden Deniz Eliş, burada bir grup tarafından kaçırıldı ve günlerdir kendisinden haber alınamıyor. Eliş’in ailesi, fidye talepleriyle karşı karşıya kalırken, genç adamın serbest bırakılabilmesi için yetkililerden yardım bekliyor. Olay, Eliş’in kaçırıldığı Bosna’da büyük bir endişeye yol açarken, ailesi ve yakınları perişan durumda.

ÇETE FİDYE İSTİYOR, AİLE ENDİŞELİ

bosna-hersek-1.png

Deniz Eliş’in teyzesi İlkay Kaşısarı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, fidyecilerin önce 1000 Euro talep ettiğini ve bu miktarın gönderildiğini söyledi. Ancak çete üyelerinin bu kez 10.000 Euro daha istediğini belirten Kaşısarı, “Çete üyeleri 1000 Euro istedi gönderdik, şimdide 10 Bin Euro istiyorlar. Bize şiddet uyguladıkları videoları gönderiyor. Eğer istediğimiz parayı vermezseniz öldürürüz diyorlar. Ailesi ve yakınları perişan durumda. Yetkilerden olaya el atmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ KALKAN: AİLESİ PERİŞAN DURUMDA

BirGün Gazetesi on X: "CHP'li Melih Meriç, Bosna Hersek'te rehin alınan Türk gencinin ailesiyle bir araya geldi: Aynı çete 15 kişiyi daha kaçırmış https://t.co/X2whjW992l https://t.co/5uNvNUMn5l" / X

Durumu kamuoyuna duyuran Şahinbey Belediye Meclisi eski üyesi ve CHP’li Uğur Kalkan, Deniz Eliş’in Bosna-Hersek’te bir çete tarafından kaçırıldığını sosyal medya hesabından paylaştı. Kalkan, "Ailesi ve yakınları perişan durumda. Çete üyeleri 1000 Euro istemiş göndermişler. Şimdi de şiddet uygulayarak 10 Bin Euro istemişler. Bu kardeşimizin bir an önce sağ salim bulunup; ailesine teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

15 KİŞİ DAHA REHİN TUTULUYOR, 2'Sİ TÜRK VATANDAŞI

Eliş Ailesi, Bosna Hersek’te Deniz Eliş dışında aynı çetenin elinde bulunan 15 kişinin daha rehin tutulduğunu açıkladı. Bu 15 kişi arasında iki Türk vatandaşı daha olduğu öğrenildi. Aile, bu durumun daha geniş bir çete organizasyonuna işaret ettiğini belirterek, diğer ailelerin de benzer zorluklar yaşadığını söyledi.

CHP MİLLETVEKİLİ MERİÇ: DEVLET, VATANDAŞINI KORUMAKLA YÜKÜMLÜDÜR

Olayla ilgili bir diğer açıklama ise CHP Milletvekili Melih Meriç’ten geldi. Meriç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, devletin hem içeride hem de yurtdışındaki vatandaşlarının güvenliğini sağlamaktan sorumlu olduğunu hatırlattı. Deniz Eliş’in kaçırılmasıyla ilgili hükümetin sessizliğini eleştiren Meriç, olayın üzerinden günler geçmesine rağmen gereken diplomatik adımların atılmadığını belirtti.

Meriç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep’ten Bosna Hersek’e gezi amaçlı giden Deniz Eliş’in, Afgan olduğu iddia edilen bir grup tarafından rehin tutulduğu haberini büyük bir endişe ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlk etapta 1000 Euro fidye talep eden bu grubun, gönderilen paraya rağmen Deniz Eliş’i serbest bırakmak yerine 10.000 Euro daha fidye istemesi, devletimizin yurtdışındaki vatandaşlarını koruma konusundaki zafiyetini gözler önüne sermektedir. Peki, hükümet ne yapıyor? Yine sessiz, yine kayıtsız! AKP iktidarı, yıllardır kendi vatandaşının güvenliğini garanti altına almak yerine dış politikada çuvallamayı sürdürüyor. Bugün Deniz Eliş’in can güvenliği tehlikede; ailesi ve sevdikleri endişe içinde bekliyor. Bu olay, yurtdışına çıkan her vatandaşımızın güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri yaratmaktadır. Bu hükümet, vatandaşlarının güvenliğiyle ilgili sorumluluğu üstlenmeyecekse, neyle meşgul? Olayın üzerinden zaman geçmesine rağmen gerekli diplomatik adımlar atılmadıysa, bu ihmalkarlığın hesabını kim verecek? Biz, bu konunun sıkı takipçisi olacağız. Deniz Eliş’in sağ salim evine dönmesi için gerekli tüm adımların bir an önce atılması için çağrıda bulunuyoruz. Devletin görevi sadece içeride değil, dışarıda da vatandaşını korumaktır!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN