Dev şirketlere ek vergi geliyor: Kurumlar vergisi yüzde 30'a çıkarılıyor

Dev şirketlere ek vergi geliyor: Kurumlar vergisi yüzde 30'a çıkarılıyor

Vergi paketi taslağına göre dev şirketlere ek kurumlar vergisi getiriliyor. Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİP) projelerini yöneten Türkiye'nin önde gelen şirketleri bundan sonra bankalarla eşit oranda, yüzde 30 kurumlar vergisi ödeyecekler.

Hükümetin vergi paketi taslağına göre, dev şirketlere ek kurumlar vergisi getirildi. Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİP) modeliyle gerçekleştirilen projeleri yöneten Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden alınacak kurumlar vergisi oranı, bankalarla eşitlenecek şekilde yüzde 30'a yükseltilecek. Bu değişiklikle, dev şirketler 1 Ocak 2025'ten itibaren vergi oranında yüzde 5'lik bir artışla karşı karşıya kalacaklar.

Yapılması planlanan bu vergi artışıyla birlikte devletin yıllık yaklaşık 5 milyar TL ek vergi geliri elde etmesi hedefleniyor. YİP ve KÖİ projelerinin uzun vadeli sözleşmelerle yapılandırıldığı düşünüldüğünde, bu artış devletin mali yapısına önemli bir katkı sağlayacak.

Vergiye tabi olacak YİP ve KÖİ projeleri arasında Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Ankara Garı gibi birçok önemli altyapı projesi bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN