3 ayda 3 kez zam geldi! Fiyatlar daha da uçacak: Zam öncesi herkes marketlere stok yapmaya koşuyor

3 ayda 3 kez zam geldi! Fiyatlar daha da uçacak: Zam öncesi herkes marketlere stok yapmaya koşuyor

Mutfakların olmazsa olmazı olan o ürüne 3 ayda 3 kez zam geldi. Fiyatların daha da uçacağı öğrenilirken, zam öncesi herkes marketlere stok yapmaya koşuyor. İşte detaylar…

Son zamanlarda gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek epey zorlaşırken özellikle zeytinyağı fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekmeye başladı. Fiyatların arttığı bu dönemde sahte ürünler de artarken, Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk hem sahteciliğe karşı uyardı hem de fiyatlarda artış olup olmayacağına dair bilgi verdi.

CNBC’e’de konuşan Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, süreçle ilgili değerlendirme yaptı. Yağdaki sahtekarlığa karşı uyaran Toruk, vatandaşın bilinen markalardan şaşmaması gerektiğinin altını çizerek, "Ülkemizde yağ sanayiinin oyuncuları belli. Bu oyuncularda tağşiş olduğunu görmedik. Özellikle zeytinyağında yaşıyoruz. Daha küçük üreticilerin bunu yaptığını görüyoruz. Ucuz yağ alırken sağlıksız yağ almamak gerek." Dedi.

aycicek-yagina-zam-1.jpg

“FİYAT ARTIŞI DEVAM EDECEK”

Fiyatlardaki artışın geleceğiyle ilgili de bilgi veren Torul, "Döviz artarsa, dünyadaki arz biraz daha düşerse maalesef yağdaki fiyat artışı devam edecek.

Güney Yarımküre'den de iyi haber gelmiyor. Brezilya ve Endonezya'da palm yağı üretiminde soya üretiminde problemler var. Kuraklık böyle devam ederse arz daha da azalacak." diye konuştu.

Türkiye’deki fiyatlarda Ağustos’ta Ayçiçek tohumu ve ham yağda dahili işlemde kontenjan açıldığını anımsatan Toruk, "Türkiye'deki üreticilerden ürün alan sanayi firmalarına yılbaşından sonra ithalat izni verilecekti. Yani düşük vergili ithalat izni. Yılbaşı itibariyle buna hak kazanan firmaların belirlenmesi, sonrasında dünya fiyatlarıyla ithalatın yapılması bence Ayçiçek yağı fiyatındaki artışı durduracaktır” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN