Türkiye'den, Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim kararlarına tepki

Türkiye'den, Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim kararlarına tepki

İsrail’in Gazze’ye saldırıları 273 gündür sürerken, işgal altındaki Batı Şeria'da otuz yılın en büyük toprak gaspını onayladığı ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Batı Şeria’daki uygulamalarına ilişkin, “Batı Şeria’daki bazı yerleşimleri ‘yasallaştırma’ ve yeni yerleşim inşasına ‘izin verme’ adı altında alınan kararlar, uluslararası hukukun alenen ihlalidir” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Batı Şeria’daki uygulamalarına ilişkin bir açıklama yaparak, İsrail’in bazı yerleşimleri 'yasallaştırma' ve yeni yerleşim inşasına 'izin verme' adı altında aldığı kararların uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtti.

Açıklamada, İsrail'in bu adımlarının işgali kalıcı hale getirme çabası ve barış tesis etme niyetinde olmadığının göstergesi olduğu ifade edildi. Ayrıca, uluslararası toplum, İsrail'in işgali normalleştirme girişimleri karşısında kararlı ve ilkeli bir tutum sergilemeye davet edildi.

Bakanlık açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

''İsrail tarafından, işgal altındaki Batı Şeria’daki bazı yerleşimleri ‘yasallaştırma’ ve yeni yerleşim inşasına ‘izin verme’ adı altında alınan kararlar, uluslararası hukukun alenen ihlalidir. Bu adımlar, İsrail’in işgali kalıcı hale getirmeye çalıştığının ve barış tesis etme niyetinde olmadığının göstergesidir. Uluslararası toplumu, İsrail’in işgali normalleştirme girişimleri karşısında kararlı ve ilkeli bir tutum sergilemeye davet ediyoruz.''

BATI ŞERİA’DA NELER OLUYOR?

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, işgal altındaki Batı Şeria’da otuz yılın en büyük toprak gaspını onayladığı ortaya çıktı. Barış için çalışan sivil toplum örgütü Peace Now, İsrail’in Batı Şeria’da 12,7 kilometrekarelik arazi tahsisini onaylayarak son 30 yılın en büyük toprak gaspını gerçekleştirdiğini duyurdu. Peace Now, bunun, barış sürecinin başlangıcında, 1993 Oslo Anlaşmalarından bu yana onaylanan en büyük toprak gaspı olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN