Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'de çocuk felci salgını başladı

Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'de çocuk felci salgını başladı

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, Gazze'de yayılan çocuk felci hakkında konuştu ve "İsrail saldırıları yüzünden aşı yapılamıyor ve çocuk felci yayılıyor ve müdahale edemiyoruz" ifadesini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, Gazze'de çocuk felcinin yayılmaya başladığına dikkat çekti. "Çocuklara aşı bile yapamıyoruz" diyerek İsrail'e tepki gösterdi.

Kahire'de Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Abdulati, “İnsani yardıma erişimin önemi, Gazze'de karşı karşıya olduğumuz insani facianın boyutu, Kuzey Gazze Şeridi'nde yayılmakta olan çocuk felci ve İsrail’in saldırıları sebebiyle uluslararası düzeyde çocuklara aşı yapamadığımız hakkında konuştuk” ifadelerini kullandı.

İSRAİL BM'YE DE DÜŞMANLIK YAPIYOR

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını da kınayan Abdulati, “Ben ayrıca İsrail işgal güçlerinin sadece Lübnan halkına ve sivillere değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler güçlerine düşmanlıklarını tamamen reddettiğimizi ve kınadığımızı vurguladım” şeklinde konuştu.

'TEK SEÇENEK İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM'

Öte yandan Romanya Dışişleri Bakanı Odobescu ise ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasının gerekliliğine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve engelsiz, acil, insani yardım akışı için sürekli çağrıda bulunuyoruz. Bitmek bilmeyen vahşet döngüsü, adil ve kalıcı bir barışın sağlam bir çözüm gerektirdiğini ve tek seçeneğin uluslararası hukuk üzerine kurulu ve BM kararlarına uygun bir iki devletli çözüm olduğunu durmadan gösteriyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN