İsrail'den 'Hizbullah'ın mali sorumlularından birini öldürdük' açıklaması

İsrail'den 'Hizbullah'ın mali sorumlularından birini öldürdük' açıklaması

Daha öncekilerin aksine Suriye topraklarında askeri operasyon düzenlediklerini resmi ağızdan kabul eden İsrail ordusu, Ekim ayında öldürülen Hizbullah komutanı Muhammed Caser Kasir'in halefini de öldürdüklerini duyurdu.

İsrail ordusu, Suriye’nin başkenti Şam’a hava saldırısı düzenlediklerini ve saldırıda İran’dan Lübnan’a ‘silah ve para aktarmakla’ görevli Hizbullah'ın yeni atanan komutanını hedef aldıklarını duyurdu.

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Şam’da Hizbullah’ın silah ve para transferinden sorumlu yeni komutanını hedef alan bir hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı.

İsrail istihbarat servislerine göre İran’dan silah ve mali kaynak transferini denetleyen Hizbullah’ın kritik isimlerinden Muhammed Cafer Kasir'in ekim başlarında Beyrut’ta öldürüldüğünü hatırlatan Hagari, “Birkaç saat önce onun Suriye’deki halefini de ortadan kaldırdık” açıklamasında bulundu.

SURİYE TOPRAKLARINA SALDIRIYI RESMEN KABUL ETTİLER

Bu açıklama, İsrail ordusunun Suriye topraklarına saldırı düzenlediğini resmen kabul ettiği nadir açıklamalardan biri oldu.

Daha önce Suriye'de yayınlanan el Watan gazetesi, bir güvenlik kaynağına atıfla Şam'ın merkezindeki Mezze bölgesinde bir araca füze saldırısı düzenlendiğini, saldırı sonucunda bir kişinin öldüğünü yazmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN