Maxar operasyondan önceki ve sonraki görüntüleri paylaştı: Refah'ta katliam izi

Maxar operasyondan önceki ve sonraki görüntüleri paylaştı: Refah'ta katliam izi

Maxar, Refah'taki askeri operasyonun öncesine ve sonrasına ait uydu fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. Fotoğraflarda, Filistinli sivillerin barındığı çadırların saldırılar sonrasında kaldırıldığı görüldü.

Kana doymayan İsrail, Filistin'de yaşam mücadelesi verenleri yerlerinden etmeyi sürdürüyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve güneyindeki saldırıları da devam ediyor.

REFAH'TAKİ SALDIRILAR SÜRÜYOR

Son açıklamalara göre, ordu Cebaliye Mülteci Kampı'ndan çekildiklerini bildirdi, ancak Refah'ın doğusundaki saldırılar devam ediyor.

FİLİSTİNLİLER BİR KEZ DAHA YERLERİNDEN EDİLDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda, Refah'a sığınan on binlerce Filistinli bir kez daha yerinden edildi. Amerikan teknoloji şirketi Maxar, Refah'taki operasyonun öncesinde ve sonrasında çekilen uydu fotoğraflarını paylaştı.

Refah'a sığınan Filistinliler bir kez daha yerlerinden edildi - 1Operasyonlar öncesi

Refah'a sığınan Filistinliler bir kez daha yerlerinden edildi - 2Operasyonlar sonrası

Fotoğraflarda, Filistinli sivillerin barındığı çadırların kaldırıldığı ve bölgede önemli bir değişiklik olduğu görüldü.

Gazze'deki gerginlik ve çatışmaların etkisiyle, yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı zorluklar daha da artıyor.

Refah'a sığınan Filistinliler bir kez daha yerlerinden edildi - 3Operasyonlar öncesi

Refah'a sığınan Filistinliler bir kez daha yerlerinden edildi - 4Operasyonlar sonrası

Sivillerin güvenli bir şekilde barınabileceği ve temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlara erişimde zorluklar yaşanırken, uluslararası toplumun bu duruma çözüm bulma çağrıları artıyor.

7 EKİM'DEN BU YANA 35 BİN 223 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 222 gündür devam eden saldırılar hakkında bilgi verdi.

Bakanlık açıklamasında, son 24 saat içinde İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 5 katliamın gerçekleştiği belirtildi. Saldırılarda 60 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 80 Filistinlinin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırıların başlangıcından bu yana toplamda 7 Ekim tarihinden itibaren hayatını kaybedenlerin sayısının 35 bin 223'e yükseldiği ve yaralananların sayısının ise 79 bin 141'e çıktığı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN