İsrail'den Gazze'de ateşkesle ilgili açıklama: İran’a misilleme olmadan ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanamaz

İsrail'den Gazze'de ateşkesle ilgili açıklama: İran’a misilleme olmadan ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanamaz

İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre; İran'a verilecek yanıt kesinleşmeden Gazze'deki esir müzakerelerinde ilerleme kaydedilmeyecek.

ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'ın füze saldırılarına nasıl ve ne zaman karşılık vereceğini bildiğini söyledi ancak ayrıntılara girmekten kaçındı.

İsrail Yayın Kurumu (IBC) geçtiğimiz salı günü İran'ın saldırısına verilecek yanıtın şekli, zamanlaması ve gücü konusunda güvenlik istişareleri sırasında tam bir mutabakata varıldığını ve yanıt planının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmayı beklediğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Tahran'ın İsrail'deki tüm hedeflerini belirlediğini, saldırıya uğraması halinde aynı şekilde karşılık vereceğini ve bu hedefleri bombalayacağını söyleyerek, "Bölgede kapsamlı bir savaş çıkarsa Washington da bunun içine sürüklenir ve biz bunu istemiyoruz" uyarısında bulundu.

1 Ekim'de İsrail ordusu İran'ın Kudüs'e ulaşan roketler attığını duyururken, İsrail devlet radyosu yarım saat içinde 250'den fazla roketin İsrail'e isabet ettiğini söyledi.

Esir müzakereleri bağlamında Hamas'ın Gazze'deki lideri Halil el Hayye, hareketin Filistinlilere hizmet eden hiçbir şeyi reddetmediğini, saldırganlığın sona ermesini ve esirlerin takasını talep ettiğini, ancak "suçlu Binyamin Netanyahu'nun faşist hükümetinin bunu istemediğini" vurguladı.

Halil el Hayye, "Tüm dünya savaşı durdurmak istemeyenin Netanyahu olduğunu biliyor ve anlaşmanın zaten hazır olduğunu ve uygulanması için saldırganlığın durdurulmasına bağlı olduğunu biliyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN