ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'da Putin ve Lavrov ile görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'da Putin ve Lavrov ile görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, önümüzdek hafta Moskova'ya gerçekleştireceği ziyarette Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geleceği bildirildi.

[Karar]

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, önümüzdeki hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmek üzere Moskova'ya ziyarette bulunacağı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, 15 Aralık'ta gerçekleşecek ziyarette tarafların Ukrayna ve Suriye'deki krizler ile IŞİD'le mücadele konularını ele alacağını belirtti.

Rusya: İlişkiler zor durumda

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Rus-Amerika ilişkileri hala zorlu bir durumda" ifadesi kullanılırken, Kerry'nin ziyaretinin ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunabileceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, böylece Rusya'ya bu yıl ikinci ziyaretini gerçekleştirmiş olacak. Kerry daha önce Mayıs ayında Soçi kentine yaptığı ziyarette Lavrov ile bir araya gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN