Neden dışarıdaki daha lezzetli diyorsanız deneyin! Lüks restoranların makarna pişirme tüyosu

Neden dışarıdaki daha lezzetli diyorsanız deneyin! Lüks restoranların makarna pişirme tüyosu

Son dakikaların yemeği olan makarnaların lezzet sırrı işin ustasından geldi. Dünyada en kolay yemekler arasında yer alan makarnanın daha lezzetli olması için uygulayabileceğiniz o yöntem merak ediliyor. Neden dışarıdaki daha lezzetli diyorsanız lüks restoranların makarna tüyosunu denemeniz gerekiyor. İşte makarna pişirmenin ince sırrı…

Hem pratik hem de en sevilen lezzetlerin başında yer alan makarna dünyanın dört bir yanında sıklıkla tüketilmeye devam ediyor. Az malzeme ile çok lezzet sağlayabileceğiniz makarnanın daha lezzetli olması için lüks restoranların sakladığı aşçılık sırrı ortaya çıktı. Farklı çeşitlerle damakları şenlendiren makarnaları pişirirken bu yöntemden mutlaka yararlanın. Makarnanın hazırlama aşamasında uygulayacağınız küçük dokunuşlar ile büyük farklılıklar yaratabilirsiniz. İşte makarna pişirmenin ince sırrı…

HAŞLAMA YÖNTEMİ

Makarnanın herkesin bildiği bir klasik pişirme yöntemi bulunuyor. Su kaynadıktan sonra içerisine tuz ekleyip sıvı yağ koyarak makarnaları haşlamaya bırakıyoruz. Klasik yöntemlerin aksine makarnanın lezzetini farklı bir boyuta taşımak için mutlaka haşlama süresine dikkat etmeniz gerekiyor.

makarna-haslama-1.jpg

DOĞRU ORANDA MALZEME KULLANIMI

Makarnayı daha lezzetli bir hale getirecek önemli detaylardan biri de kullanılan malzeme seçimidir. Makarna pişirirken aroma veren baharatlar tercih edilirken hangi baharatın hangi oranda eklenmesi gerektiğini de önemli bir yere sahiptir. Makarnanın içerisine eklenen baharatın fazla eklenmesi ya da o baharatı makarnaya uygun olmaması da tat değişikliğine neden oluyor.

makarna-pisirmek.jpg

MAKARNA NASIL PİŞİRİLİR

Makarna pişirirken usta aşçıların uyguladığı bu yöntemden yararlanarak makarnanın lezzetini arttırabilirsiniz. Tencereye biraz yağ ekledikten sonra makarnayı da üzerine ekleyip 10 dakika kadar kavurunuz.

Eğer malzemeli ve salçalı bir makarna istiyorsanız makarnanın üzerine salçayı da ekleyip birazcık daha kavurunuz. Makarnalar hafif kahverengi döndükten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyiniz. Pişen makarnaları afiyetle tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN