Suriye sınırında IŞİD ile muhalifler arasında çatışma

Suriye sınırında IŞİD ile muhalifler arasında çatışma

Türkiye'nin Kilis sınırı karşısında IŞİD terör örgütü ile muhalif gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışma sesleri Kilis'in Akıncılar Köyü'nde de duyuldu.

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde IŞİD ile muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu arasında çatışma çıktı. Çatışmalar Türkiye sınırında tedirginliğe yol açtı.

Çatışma sesleri Kilis'ten duyuluyor

Kilis'in Akıncılar Köyü karşısındaki Suriye köylerinde, IŞİD militanları ile muhalif gruplar arasında çatışma çıktı. Zaman zaman uçak seslerinin de duyulduğu bölgede, IŞİD militanlarıyla muhalifler birbirine roket ve havan atışı yapıyor. Çatışmalar sırasında ateşlenen silahlar ve patlama seslerinin duyulması Türkiye sınır hattında da tedirginliğe yol açtı.

Zırhlı araçlarla önlem alındı

Sınıra birkaç kilometre mesafedeki Suriye'nin Soran, Savran, Karamezra ve Harcelli köylerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü. Halen aralıklarla devam eden çatışmalar nedeniyle güvenlik güçleri sınır hattında zırhlı araçlarla önlemlerini artırdı.

KİLİS/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN