Çinli heyet Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’ni inceledi

Çinli heyet Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’ni inceledi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Guangzhou kenti Kentsel Yenilik Heyeti, geçen yıl düzenlenen 6. Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü Yarışması’nda onur ödülü alan Büyükşehir Belediyesi’nin “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesini Kumluca’da yerinde inceledi. Başkan Muhittin Böcek’i de makamında ziyaret eden heyet, projenin çok özel ve değerli olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guangzhou şehrinde 2023 yılında düzenlenen 6. Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü Yarışması’nda onur ödülü kazanmıştı. Yarışmayı düzenleyen Kentsel Yenilik Heyeti, örnek projeyi yerinde incelemek üzere Antalya’ya geldi. Proje için pilot bölge seçilen Kumluca’da saha incelemesi gerçekleştiren heyet, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti. Guangzhou Belediyesi Halk Hükümeti Dışişleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Deng Changxiong, Guangzhou Belediyesi İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Lın Nian ve Guangzhou Belediyesi İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bürosu Genel Ofisi Seviye Müfettişi Lıu Shujun’nun yer aldığı heyet, doğa ve çevre dostu örnek projeleri için başkan Böcek’e teşekkür etti.

ÇEVRE DOSTU İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhittin Böcek, konuklarına Antalya ile ilgili bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyeleri arasında yerelden kalkınma projelerinde ilk sırada yer aldıklarını belirten Başkan Böcek, “GES projelerimizle enerji üretiyoruz. Çiftçilerimizin enerji kullanımı ile ilgili 53 tane sulama kooperatifimiz bulunuyor. Bu kooperatiflerimizin enerji giderlerinin yüzde 80’ini ürettiğimiz enerjiden karşılıyoruz. Çiftçi Kart Projesi’ni genişletiyoruz. Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezimiz çevre ile ilgili iklim dostu ilk kamu binasıdır. Bu türlü projelerle her geçen gün çevre dostu ödüllerimizin sayısı artıyor. Çevre dostu ülkelerle çevre dostu alanında işbirliklerimiz devam edecek. Bu alanda Çin önemli bir ülke işbirliği içerisinde bulunmaktan çok memnunuz” dedi.

ÇOK ÖZEL VE DEĞERLİ BİR PROJE

Heyet Başkanı Deng Changxiong ise Çiftçi Kart Projesinin inovatif bir proje olduğunu ve yaygınlaşması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl düzenlenen 6. Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışmamızda Çiftçi Kart Projesi ile onur ödülü kazandığınız için sizleri bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Çiftçi Kart projesi için Antalya’da ziyaretler gerçekleştirdik. Pek çok paydaşı buluşturan bir proje. Mobilize ve başka bölgelere uygulanabilir bir proje. Bu nedenle bizim için çok değerli ve önemli. Tanınması açısından çok kıymetli bir proje olarak görüyoruz. Farklı insanları ve çiftçileri bu işin içerisine dâhil etmesi bu projeyi özel kılıyor. Kumluca’da yer alan çalışmaları ve zirai ilaç ambalaj atıkları toplama otomatını yerinde inceledik. Antalya’nın önemli bir tarım merkezi olduğunu ve ülke ekonomisine büyük bir katkı sağladığını öğrendik. Guangzhou şehrimizde Antalya gibi bir ticari merkezdir. Pek çok ortak noktamız bulunan Antalya ile ticaret, turizm ve ekonomik ilişkilerimizin artacağına inanıyoruz. Örnek projeleriniz ve işbirliğinizden dolayı çok teşekkür ederiz.”

Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN