UNRWA Genel Komiseri, Gazze'de hizmet veremeyecek noktaya gelebileceklerini söyledi

UNRWA Genel Komiseri, Gazze'de hizmet veremeyecek noktaya gelebileceklerini söyledi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilerle Dayanışma Ajansı Philippe Lazzarini, Gazze'deki koşulların giderek kötüleştiğini ve ajansın hizmetlerini sürdüremeyecek bir noktaya yaklaşabileceğini açıkladı. Operasyonların zorluğu, mali ve siyasi baskılar ile yaklaşan kış mevsiminde kıtlık ve yetersiz beslenme riskine dikkat çeken Lazzarini, son haftalarda kuzey Gazze'ye çok az yardım konvoyunun girebildiğini ve güneyde de konvoy sayısında büyük düşüş olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilerle Dayanışma Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ndeki koşulların giderek kötüleşmesi nedeniyle ajansın hizmetlerini sürdüremeyecek noktaya yaklaşabileceğini ifade etti.

Berlin'de bugün düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Lazzarini, Gazze'deki çalışmalarının her geçen gün daha da zorlaştığını belirterek, Olası bir kırılma noktasına çok yakınız. Bu ne zaman olacak bilmiyorum. Ancak buna çok yakınız” ifadelerini kullandı.

44sgd4.jpg

Lazzarini, UNRWA'nın günlük operasyonlarının ciddi engellerle karşılaştığını, ayrıca ajansın mali ve siyasi baskılar altında olduğunu vurguladı. Gazze'de yaklaşan kış mevsimi ve halkın bağışıklık sisteminin zayıflığına dikkat çekerek, Bugün gerçek bir risk var. Ne yazık ki kıtlık ya da akut yetersiz beslenmenin yeniden olasılık haline geldiği bir durumdayız” dedi.

Lazzarini Gazze'ye gönderilen yardım sevkiyatına ilişkin, son iki üç haftada dün hariç kuzeye hiç konvoy girmediğini belirtti. UNRWA Genel Komiseri, “Güneyde konvoy sayısında büyük bir düşüş var ve iki milyon insan için ortalama elli ila altmış konvoy yeterli olurken, biz bu sayının çok daha fazla olması gerektiğini tahmin ediyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN