Şirketi mahkemeye verdi! Kovid-19 aşısı sonrası beyninde pıhtı attı

Şirketi mahkemeye verdi! Kovid-19 aşısı sonrası beyninde pıhtı attı

Pandemi döneminde Kovid-19 aşısı olan 44 yaşındaki Jamie Scott'ın beyninde pıhtı atıp kalıcı bir şekilde rahatsızlanması sonucu çalışamaz hale geldi. Scott, mRNA türü Corona virüsü aşısı geliştiren şirkete dava açtı.

Tüm dünyayı etkileyen Corona virüs salgınını önlemek amacıyla mRNA bazlı aşılar geliştirilmiş ve milyonlarca kişiye uygulanmıştı. İngiltere’de yaşayan ve AstraZeneca’nın geliştirdiği mRNA bazlı Kovid-19 aşısını olan Jamie Scott isimli bir adam, aşı olduktan sonra rahatsızlanarak çalışamaz hale geldi.

ÇALIŞAMAZ HALE GELEN ADAM MAHKEMEYE BAŞVURDU

İngiltere’de yaşayan ve AstraZeneca’nın geliştirdiği mRNA bazlı Kovid-19 aşısını olan Jamie Scott isimli bir adam, aşı olduktan sonra yaşadığı rahatsızlık sebebiyle mahkeme yoluna gitti.

BEYNİNDE PIHTI ATTI

2 çocuk babası olan 44 yaşındakİ Scott, 2021 yılının Nisan ayında Kovid-19 aşısı olduktan sonra rahatsızlandığını ve beyninde pıhtı attığını söyledi. Scott, aşıdan sonra beyninde pıhtı attığını ve bunun beyninde kalıcı bir hasar yarattığını açıklayarak dava açtı.

Scott’ın eşi Kate, İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, aşının olası risklerinin yeteri kadar duyurulmadığı belirterek, “Biz 18 aydır hükümete baskı yapmaya çalışıyoruz ama yaşanan rahatsızlık sebebiyle bize tazminat verilmedi. Biz de AstraZeneca’yı sorumlu tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

İngiliz medyası, bu davadan çıkacak sonucun yüz milyonlarca dolarlık bir davaya dönüşebileceğini ve emsal teşkil edebileceğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN