Doğalgaz ve elektrik faturasında yeni dönem! Özellikle alt ve orta gelir grubundaki vatandaşları yakından ilgilendiriyor

Doğalgaz ve elektrik faturasında yeni dönem! Özellikle alt ve orta gelir grubundaki vatandaşları yakından ilgilendiriyor

Hükümetin farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı ileri sürüldü. İşte detaylar...

2024 Mayıs ayı itibarıyla 2023 Nisan ayında başlatılan 25 metreküplük doğalgaz desteği sona erdi. Doğalgaz ve elektrik faturalarına zam gelip gelmeyeceği merak edilirken, hükümet farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor.

FATURALANDIRMA, GELİR SEVİYESİNE GÖRE YAPILACAK

ABD merkezli Bloomberg'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hükümet temsilcisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını söyledi.

Dünyagazetesi'nde yer alan habere göre yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini belirtti.

ENFLASYONUN ARTMASIAN NEDEN OLACAK

Hükümet 2023 genel seçimler öncesinde desteğini artırmak amacıyla yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğalgazı ücretsiz vermeyi taahhüt etmişti.

Bu süre 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erdi ve Merkez Bankası'nın analizine göre bu durum aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN