Koronavirüs’ten sonra yeni tehlike çanları! Maymun çiçeği yayılmaya devam ediyor: Peki Türkiye’de durum ne?

Koronavirüs’ten sonra yeni tehlike çanları! Maymun çiçeği yayılmaya devam ediyor: Peki Türkiye’de durum ne?

Tüm dünyada pandemiye neden olan Koronavirüs, etkisini neredeyse tamamen kaybetmeye yakınken şimdilerde ise maymun çiçeği virüsü korkulu bir rüya haline geldi. Hızla yayılma gösteren maymun çiçeği virüsünün Türkiye’deki durumu ise merak konusu oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Afrika'da tespit edilen yeni maymun çiçeği virüsü varyantı, dünya genelinde büyük bir endişe yarattı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden başlayarak hızla yayılan bu varyant, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından acil durum olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-13.jpg

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI VAR MI?

Türkiye'de bu yıl içinde herhangi bir maymun çiçeği vakası tespit edilmedi. Sağlık Bakanlığı, olası hastalıklara karşı gerekli tüm önlemleri titizlikle yürütüyor. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, mevcut durumun yakından takip edildiği ve gerekli tüm hazırlık süreçlerinin sürdürüldüğü vurgulandı.

yeni-proje-12.jpg

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, DSÖ'nün Afrika'da ortaya çıkan bu yeni varyant nedeniyle uluslararası acil durum ilanını gündemine aldığını hatırlatarak, vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasının önemine dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN