Zenginlerin yeni gözdesi: Ne Avrupa ne Amerika

Zenginlerin yeni gözdesi: Ne Avrupa ne Amerika

Pandemi öncesi Avrupa’ya seyahat etmek övünme sebebiyken, Bloomberg’e göre lüks seyahatin yeni favori rotası Asya haline geldi. Zengin gezginler için Japonya’da kayak yapma veya Tayland’da lüks bir yat gezisine çıkma gibi yeni trendler öne çıkıyor.

Örneğin, seyahat acentesi Remote Lands, bu bahar kiraz çiçeği mevsiminde altı kişilik bir aileyi bir aylık Japonya seyahatine götürdü. Bu seyahat, helikopter turları, VIP biletli sumo güreşi turnuvası, özel çay törenleri ve en iyi sanatçılarla buluşmalar gibi özel deneyimleri içeriyordu ve bedeli 500 bin doları buluyordu.

ZENGİNLERİN YENİ ADRESİ: ASYA

New York’ta lüks tatiller konusunda uzmanlaşmış bir acentenin kurucusu Catherine Heald, pandemi sonrası seyahate odaklanan varlıklı gezginler sayesinde işlerinin patladığını belirtiyor.

img-9489.jpeg

Asya’da hizmet veren işletmelerin artmasıyla bölge, zengin gezginler için çekici bir merkez haline geldi. Turistler, Endonezya’da özel dalış rehberleriyle yelken gezilerine çıkıyor, Singapur ve Malezya’da kaplıcalara gidiyor ve kaliteli yemeklerin tadını çıkarabilecekleri tren gezilerine katılıyorlar.

img-9491.jpeg

LÜKS SEYAHAT PAZARI

Analiz firması Grand View Research’e göre, Asya’daki lüks seyahat pazarı, 2023 yılında küresel lüks turizm pazarının beşte birini oluşturuyor ve önümüzdeki 10 yılda yüzde 9 oranında büyümesi bekleniyor. Asyalılar da seyahatlerde savurganlık yapıyor; Çin’in en büyük online seyahat acentesi Trip.com, premium turlara olan talebin hızla arttığını gözlemliyor.

img-9492.jpeg

TALEP ÇOK FAZLA

Remote Lands’in Asya’ya düzenlediği haftalık seyahatler genellikle bir çift için 100.000 doları aşıyor ve talep oldukça yüksek. Asya’ya özgü deneyimler sunan İngiliz acentesi Red Savannah ise Endonezya’ya özgü ahşap gemiler kiralayarak lüks tatil deneyimleri sunuyor.

Araştırmacı Lodging Econometrics’e göre, Asya’daki otelciler lüks pazarına odaklanarak birçok proje üzerinde çalışıyor ve bölgede lüks turizmin büyümesi devam ediyor. Tayland’ın vize politikalarını gevşeterek ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflemesi de bölgedeki turizm potansiyelini artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN