İlçede oylar yeniden sayıldı: AK Partili başkan tekrar seçildi

İlçede oylar yeniden sayıldı: AK Partili başkan tekrar seçildi

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde gerçekleştirilen seçimlerin ardından yapılan yeniden sayım sonucunda, AK Parti'nin adayı Halit Taşyapan 36 oy farkla tekrar belediye başkanı seçildi.

Yeşilhisar ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından, seçim sonuçlarına ilişkin yaşanan tartışmalar ve itirazlar sonrasında Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde oylar yeniden sayıldı. İYİ Parti ve AK Parti'ye bağlı yetkililerin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itirazlar üzerine, resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili mevcut Belediye Başkanı Halit Taşyapan'ın önde olduğu görüldü. Ancak, İYİ Parti'nin adayı Salih Karagöz'ün de yakın bir farkla takip ettiği belirtildi.

YENİDEN SAYIMA GİDİLDİ

İYİ Partili yetkililerin 38 sandık, AK Partili yetkililerin ise 3 sandık yönünden seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine, ilçe seçim kurulu oy çokluğuyla tüm sandıkların yeniden sayılmasına karar verdi.

ekran-goruntusu-2024-04-05-095016.pngKayseri Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan

AK PARTİLİ BAŞKAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

49 sandığın bulunduğu ilçede, yeniden yapılan oy sayımında mevcut Belediye Başkanı Halit Taşyapan'ın oy sayısı 36 oy daha artarak 4 bin 355'e yükseldi. İYİ Partili Salih Karagöz'ün oy sayısı ise 4 bin 319 oldu.

İtirazlar üzerine tekrar yapılan sayım sonucunda mevcut Başkan Halit Taşyapan, yeniden belediye başkanı seçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN